GRADSKA SKUPŠTINA

Zagreb sutra vjerojatno dobiva svoj proračun za 2017.

Milan Bandić na sjednici Gradske skupštine
 Damjan Tadić / CROPIX

Zagrebački gradski proračun za 2017., težak 7,5 milijardi kuna, vjerojatno će biti prihvaćen na sjednici Gradske skupštine u utorak, uz podršku gradskih zastupnika HDZ-a, budući da je gradonačelnik Milan Bandić prihvatio njihove amandmane, no, iz redova SDP-ovih zastupnika poručili su da proračun od njih ni u drugom čitanju neće dobiti "zeleno svjetlo".

"Ne pada nam na pamet prihvatiti proračun Grada Zagreba za 2017.", poručili su kratko iz zagrebačkog SDP-a.

Ako pak gradski zastupnici HDZ-a prihvate proračun, proračun će "proći" na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine pa od privremenog financiranja i mogućeg povjerenika neće biti ništa.

Na prošloj sjednici Gradske skupštine, održanoj 1. prosinca, kad je Bandićev prijedlog gradskog proračuna bio u 1. čitanju i manji za 200 milijuna kuna, HDZ-ovi zastupnici bili su suzdržani, jer, kako je rekao predsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, prijedlog nije bio na razini onoga što Grad Zagreb zaslužuje.

Mikulić je tada ocijenio da je ostalo malo vremena da se proračun "popravi" da zaista bude razvojan te naglasio da ne vidi nijedan razlog za krizu upravljanja u Gradu ako se proračun odbije.

Nakon što je i Predsjedništvo HDZ-a raspravljalo o Zagrebu i zaključilo da se vodi računa o političkoj stabilnosti, Mikulić je kazao da treba pričekati kako će prijedlog proračuna izgledati i koji će amandmani biti prihvaćeni.

Bandić je u ponedjeljak najavio da je prijedlog zagrebačkog proračuna za 2017. veći za 200 milijuna kuna u odnosu na prijedlog u prvom čitanju te da su u tom prijedlogu prihvaćeni i amandmani HDZ-a i time dao naslutiti da će proračun ipak dobiti potporu HDZ-ovih zastupnika i biti donesen na skupštinskoj sjednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:34