DRAMA U MAKSIMIRSKOJ

ZAČEPLJENA CIJEV ZGRADU DOVELA DO URUŠAVANJA 'Strah me da će mi frizerski salon propasti u podrum'

Statičari su utvrdili da bi zgradu srušio i slabiji potres od 4 stupnja po Richteru
 Matija Mesić

Zbog začepljene cijevi za odvod slivnih voda zgradi u Maksimirskoj 54a ozbiljno prijeti urušavanje. Problem na koji stanari upozoravaju već godinama potvrdio je nedavno i statičar koji je ocijenio da su temelji zgrade potpuno uništeni i da bi se zgrada srušila čak i u slučaju slabijeg potresa od 4 stupnja po Richteru.

Zidovi u podrumu zgrade, koja ima tri kata i desetak stanova, potpuno su crni od vlage jer nekoliko puta godišnje on poplavi. Naime, kišnica se pri svakom jačem pljusku iz oluka zgrade slijeva u podrum umjesto u kanalizaciju pod Maksimirskom ulicom.

Voda izlazi na cestu

Stanar Neven Boras na stanje zgrade upozorava već godinama. Kad pada kiša, kaže, voda doslovno izvire iz ceste jer nema kamo oteći.

U nekoliko navrata zvao je službe Vodovoda i odvodnje i GSKG, no nažalost bez uspjeha.

- Negdje pod Maksimirskom cestom, gdje se cijev za odvodnju spaja s kanalizacijom, došlo je do zaštopavanja zbog čega voda ne otiče nego se vraća u podrum zgrade i na cestu - kaže Boras. S njegovim tvrdnjama slaže se i vlasnica frizerskog salona Ljiljana Lasović koja strahuje da će jednog dana tlo salona propasti u podrum.

Raskopavanje ulice

Šljunčanu podlogu pod asfaltom odavno je odnijela kišna bujica zbog čega se stvaraju rupe između zgrade i nogostupa. Predstavnik stanara je, tvrdi Boras, samo popunio rupe na nogostupu asfaltom bez da se popravo kvar. Stanari tvrde da se problem nalazi negdje usred ceste te bi bilo potrebno raskopavanje ulice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:51