NASTAVAK POLEMIKE

VLASNIK HEMINGWAYA OPTUŽUJE ‘Zvonimir Boban ne plaća mi najamninu za slastičarnicu’

Mario Kovačević suvlasnik je prostora u kojem je Bobanov 041. No bivši nogometaš mu, tvrdi Kovačević, osporava to pravo, iako je upisan u zemljišne knjige te redovito plaća pričuvu
 Dragan Matic / CROPIX

Budim se i idem spavati s tim slučajem u glavi - počinje svoju priču Mario Kovačević, vlasnik lanca ugostiteljskih lokala Hemingway.

Reagirao je na optužbe Bernarda Rošića, jednog od najvećih zagrebačkih nasljednika konfiscirane i nacionalizirane imovine, koji ga je nedavno prozvao da ne plaća najamninu njegovoj sestri Sandri za udio u prostoru Hemingwaya.

Rošić ga je optužio i da je suvlasničke udjele u tom lokalu stekao nepošteno.

- Devet godina sam već u tom predmetu. Lokal se kroz povrat imovine vratio sedmorici vlasnika. Kad im je imovina vraćena, potražio sam ih da otkupim udjele i proputovao pola svijeta da ih nađem. Otkupio sam 84 posto udjela vlasništva. S Bernardom Rošićem našao sam se na sastanku u Kopenhagenu još prije dvije godine. Sastanak sam ja inicirao i želio sam otkupiti udio njegove sestre koji je četiri posto. Ali tražio je 10.000 eura za kvadrat, što je bilo stvarno previše, ni blizu onome što sam drugima platio i, naravno, nisam pristao. Nudio sam i da plaćam najamninu po tržišnoj cijeni, no ni to mu nije odgovaralo - ističe Mario Kovačević.

Darko Tomas / CROPIX

NA FOTOGRAFIJI: Mario Kovačević, vlasnik lanca ugostiteljskih lokala Hemingway, FOTO: Darko Tomas/CROPIX

Pradjed i djed prozvanog Bernarda Rošića imali su više zgrada u centru Zagreba. Povrat te imovine podijeljen je na nekoliko nasljednika, koji svoje dijelove nisu dobili natrag u isto vrijeme. Ta je činjenica izazvala bizarne sukobe između nasljednika međusobno te novih najmoprimaca njihovih atraktivnih prostora u centru - Hemingwaya, Kavkaza i slastičarnice Chocolat 041. Tako je Mario Kovačević kad je otkupljivao udio za svoj Hemingway od jedne vlasnice imao uvjet da u paketu mora kupiti i dio njenog lokala u Masarykovoj ulici, gdje je danas slastičarna Chocolat 041. Kovačević je vlasnik 16 posto tog lokala.

- Međutim, Boban mi ne plaća najamninu za moj dio niti želi otkupiti moj udio za novac za koji sam ga ja kupio - tvrdi Kovačević.

- Kao suvlasnik trebao bih imati i ključ slastičarnice. A da sve bude još bizarnije, kako sam vlasnik udjela iako od njega nemam nikakve koristi, moram plaćati pričuvu za Bobanov lokal - ističe Mario Kovačević. Sada je s Bobanom na sudu zbog ovog slučaja te se čeka procjena vrijednosti lokala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 00:19