ŠTO SE DOGODILO?

VIDEO: TOTALNA REKONSTRUKCIJA TUČNJAVE PRED BANDIĆEM Svi detalji makljaže na Jakuševcu o kojoj bruji Zagreb

Nikome nije bilo jasno zbog čega je Milivoj Vrban nasrnuo na Darka Furića...
 screenshot Mreža TV

Tučnjavu između Jakuševčana, koja se u srijedu dogodila za vrijeme susreta građana s Milanom Bandićem, jučer je bila glavna tema u tom dijelu grada.

Nikome nije bilo jasno zbog čega je Milivoj Vrban nasrnuo na Darka Furića, koji je zbog njegovog napada zbrinut u bolnici Rebro. Furić je tamo zadržan, napravljeni su kompletni pregledi, a ustanovljeno je da su mu natučena rebra i da je u stanju šoka.

Nastradala i supruga

Njegova žena Sanja, koju je u nasrtaju Milivoj Vrban odgurnuo, je dobro. Kaže, sreća je da se nije više ozlijedila - ima operiran kuk, pa je u padu mogla ozbiljnije nastradati.

- Još uvijek mi nije jasno što se dogodilo. Prije nekoliko dana sam dobio rješenje kojim se određuje da majka, sestra i ja imamo pravo na naknadu jer živimo blizu smetlišta, a moja žena i dva sina ne, iako živimo svi zajedno. Želio sam gradonačelnika pitati zašto je tako odlučeno, pa sam ga na susretu građana samo povukao za rukav. Jedino što sam stigao reći je “Gospodine gradonačelniče”, a nakon toga se Vrban zaletio prema meni i udario me - priča vidno potreseni Furić.

Tvrdi kako ne razumije zbog čega je Vrban nasrnuo na njega: poznaju se cijeli život, zajedno volontiraju u lokalnim vatrogascima, a napadač je sa Sanjinom majkom išao u razred i poznaje je cijeli život. Nikakvih sukoba nisu imali, pojašnjava, pa ne razumije što je njegova mirnog susjeda navelo na to da ga udari.









Prvo se izvrijeđali

- Tužit ću ga, to je sigurno. S televizije koja je sve snimala su rekli da će mi dati snimku, tako da imam i dokaz. Mogao sam ozbiljno stradati i ne mogu pustiti da sve prođe u tišini - tvrdi Furić i kaže kako nisu točni natpisi u nekim medijima da su se potukli ljubitelji i mrzitelji Milana Bandića. Kaže: na prošlim je izborima glasao za Bandića, pa se ne može reći da su on i susjed na suprotnim stranama.

Njegov napadač ima sasvim drugu priču. Kaže - svoj čin ne opravdava, ali Furić ga je toliko izvrijeđao za vrijeme susreta s gradonačelnikom da mu se zacrnilo pred očima. Miran susret građana najprije je prerastao u verbalni sukob, pojašnjava, a kad je vidio da situacija eskalira, rekao je Bandiću da bi za njega bilo najsigurnije da ode.

- Vidio sam da Furić namjerava napasti gradonačelnika i mene, pa sam reagirao. Priznajem da je ovo primitivizam, iako sam ga sam učinio. No, bio sam izazvan - Furić me udarao po rukama i govorio mi je najodvratnije stvari koje sam ikad u životu čuo. Uzeo je ženinu štaku i htio me njome udariti, a kasnije su mi njegovi sinovi došli u dvorište, vičući da će me ubiti jer sam im napao oca. Jedva su ih spriječili. Iz svega ovoga se vidi da smo svi mi samo obični svinjari - kaže Vrban.

Inače nije nasilan

Pojašnjava kako se nikad u životu nije potukao, niti u mjestu slovi kao nasilan čovjek. Ipak, Furićima poručuje da razmisle o sudskoj tužbi: kaže, neka se najprije prisjete što su mu sve izgovorili prije samog sukoba, a onda neka vide žele li s njim na sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:35