BURA U GRADSKOJ SKUPŠTINI

Umjesto Bandića, 'na tapeti' Čović: Holding će godinu završiti u minusu od 300 milijuna kuna

Trenutno se na Gradskoj skupštini raspravlja o proračunu Grada Zagreba za 2011. godinu u iznosu od 6,79 milijardi kuna, a na dnevni red u toku dana doći će i pitanje KK Cibona
 Damir Krajač/CROPIX

ZAGREB - Zagrebački holding ovu će godinu završiti u minusu od oko 300 milijuna kuna, ustvrdio je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović na aktualnom satu Gradske skupštine.

- Teško je kada u 11 mjesecu ostanete bez 200, 250 milijuna kuna. Naš minus ponajprije će ovisiti o realiziranju ugovornih odnosa s Gradom. Koliki će točno minus biti još uvijek ne znamo, ali kretat će se oko tog iznosa - rekao je Čović.

Iako je "aktualac" Gradske skupštine obično rezerviran za rešetanje gradonačelnika Milana Bandića , ovog se puta "na tapeti" našao upravo Čović.

Kritike na rad Zagrebačkog holdinga uglavnom su pristizale iz HDZ-a. Tako su Margareta Mađerić, Jasen Mesić i Danira Bilić redom prozivali Čovića zbog lošeg poslovanja, nepotrebnih zapošljavanja, sporne isplate božićnica za oko 13 tisuća zaposlenika...

- Na božićnicama bismo uštedjeli 70-ak milijuna kuna, ali uplatit ćemo ih do kraja godine ako sa sindikatima ne postignemo dogovor. Mi ćemo poštivati kolektivni ugovor, ali smatrat ću neuspjehom ove Uprave ako ne uspijemo u pregovorima - rekao je Čović.

Trenutno se na Gradskoj skupštini raspravlja o proračunu Grada Zagreba za 2011. godinu u iznosu od 6,79 milijardi kuna , a na dnevni red u toku dana doći će i pitanje KK Cibona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 01:03