DRSKI LOPOV

UKLETA GALERIJA ‘Opljačkali su me već 20 puta, samo prošli tjedan bili su dvije noći zaredom’

Dizajnerica Diana Zelmanović skoro svako jutro pronađe opustošeni izlog
 Tomislav Krišto/CROPIX

Galerija Oblak u Radićevoj ulici prošlog je tjedna čak dva puta zaredom opljačkana.

Prvi je put, u noći sa 10. na 11. prosinca, nastradao vanjski izlog u kojemu se nalazio izloženi nakit dizajnerice nakita Diane Zelmanović, a sljedeće je noći pokraden i nakit s unutrašnjih izloga koji se nalaze ispred galerije u haustoru Radićeve ulice.

- Otkad sam otvorila galeriju, već sam dvadesetak puta opljačkana, no ovo još nisam doživjela. Netko noć za noć dolazi s namjerom da ukrade sve iz mojih izloga - priča nam Diana Zelmanović, koja je nakon niza pljački bezobraznom lopovu ostavila poruku ispred galerije.

Vlasnica Galerije Oblak oba je puta zvala policiju te je čak stigao i kriminalistički tim, no sumnja da će uhvatiti počinitelja.

- U Radićevoj ulici, nažalost, ne postoji niti jedna kamera koja je mogla zabilježiti one koji su provalili u izloge. Tako su mi rekli u policiji, no uzeli su sve podatke, pregledali izloge, izuzeli tragove. No, ne znam kome je u interesu krasti dizajnerski nakit koji nije jako vrijedan, osim što je moj ručni rad - ispričala nam je Zelmanović, koja samo može nagađati zbog čega je netko baš nju uzeo na pik.

Izloge je dizajnerica nakita ponovno napunila, no boji se da će se ovakve pljačke ponoviti. Iako je nastala samo materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna, Diana Zelmanović žalosna je zbog činjenice da je svaki dan može dočekati opustošeni izlog. No, svejedno je, kao i svakog dana, ispunila nakitom izlog u Radićevoj ulici, ispred kojeg se svaki dan puno Zagrepčana zaustavi kako bi pogledalo nakit, i to će nastaviti činiti i dalje. Bez obzira na drskog pljačkaša za kojim policija i dalje traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:55