U ARENA CENTRU

U ZAGREB STIŽE LEGO STORE Otvara se prva specijalizirana trgovina Lego kockama u jugoistočnoj Europi

A man passes by the newly-opened store of Danish construction toys group Lego on October 18, 2012 at the "So Ouest" shopping center in Levallois-Perret, west of Paris. AFP PHOTO/THOMAS SAMSON
 THOMAS SAMSON/AFP

ZAGREB - Prva specijalizirana trgovina Lego Store na području jugoistočne Europe otvorit će se rujnu u Hrvatskoj, u Zagrebu, te će nuditi cjelokupni Lego asortiman kreativnih igračaka za djecu i odrasle istoimenog danskog popularnog brenda.

Najavljujući to danas iz te kompanije ističu da će se na 150 četvornih metara Lego Store-a u zagrebačkom Arena centru uz Lego komplete i druge njihove proizvode nuditi i kockice na kilograme, što je među ljubiteljima tih 'slagalica' jedna od traženijih ponuda širom svijeta, pogotovo među odraslima.

Da su Lego kockice među najpopularnijim kreativnim igračkama na svijetu govore i statistike, pa je tako od osnivanja obiteljske tvrtke Lego u danskom gradu Billundu 1932. do danas proizvedeno više od 700 milijardi tih kockica, ili čak 94 kockice za svakog čovjeka na Zemlji.

Zanimljivo je i to da se u jednoj godini proda čak toliko Lego kockica da bi se njima moglo opasati Zemlju čak pet puta, što je i zanimljivije ako se zna da je jedna standardna Lego kockica dugačka samo 3,2 centimetra.

U ponudi Lega je više od 55 milijardi najrazličitijih elemenata koji se proizvedu svake godine, a ti se proizvodi danas prodaju u više od 130 zemalja diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku od ove jeseni.

Ime Lego 1934. osmislio je Kirk Kristiansen, osnivač i nekadašnji predsjednik i izvršni direktor LEGO Grupe, spojivši prva slova danske fraze 'Leg godit' koja znači 'igraj se dobro'.

Grupa trenutno u svijetu zapošljava gotovo 12 tisuća ljudi te reciklira i do 90 posto materijala koje koristi u proizvodnji kockica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:40