LOŠI UVJETI

U šoping centru WestGate se zatvara 21 lokal

Poduzetnici u centru nisu pribavili odgovarajuće potvrde da prostor i oprema odgovaraju uvjetima za obavljanje djelatnosti ugostiteljstva, trgovine i turizma te za promjene u prostoru

U najvećem trgovačkom centru u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi, WestGate u u Zaprešiću kraj Zagreba zatvorit će se čak 21 lokal jer ne ispunjavaju ni minimalne tehničke uvjete , priopćio je novi direktor centra Stjepan Iveljić.

- Svi zakupci moraju ispuniti određene tehničke i pravne zahtjeve. Inspekcijom lokalnih vlasti otkriveno je kako 21 manja trgovina i prehrambeni objekt ne ispunjavaju spomenute zahtjeve. Njihovo ponovno otvaranje očekuje se nakon ispunjenja tih zahtjeva - stoji u priopćenju.

Iveljić je još jučer tvrdio kako, od ukupno 260 lokala, restorana barova i kafića, samo četiri ne udovoljavaju uvjetima.

Nedostatak minimalnih tehničkih uvjeta znači da oni nisu sukladni propisima jer su za obavljanje djelatnosti i promjene u prostoru za ugostiteljstvo, trgovinu i turizam poduzetnici bili dužni pribaviti odgovarajuće potvrde da prostor i oprema odgovaraju uvjetima.

Za to je potrebno imati građevinsku i uporabnu dozvolu za objekt u kojem se lokal nalazi, dokaz o ispravnosti električnih instalacija, izviješće o učinkovitosti ventilacije, rješenje da su provedene mjere za zaštitu od buke, izvješće o onečišćenju zraka od štetnih emisija za ugostiteljske objekte u kojima se pripremaju jela, nalaz o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće ako se radi o ugostiteljskom objektu te dokaz o nepropusnosti vodovodne i kanalizacijske instalacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 01:18