ZABRINUTI GRAĐANI

TROVAČ ŽIVOTINJA SIJE STRAH ZAGREBOM 'Grozno, prije par mjeseci potrovane su sve mačke u našoj ulici'

Labradorica je uginula, drugi pas se uspio spasiti. Oba psa su s vlasnicima šetala od Laginjine ulice do Trga žrtava fašizma
Zagreb, 291014.Trovanje pasa na potezu od Laginjine ulice do Dzamije, jedan od otrovanih pasa je uginuo.Na fotografiji: Ruth Dajc, Betty.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Kvartom Medveščak ovih se dana pronijela vijest o trovanju pasa. Jedna četverogodišnja labradorica je uginula, a drugi pas uspio se spasiti. Oba su s vlasnicima šetala na istom potezu - od Laginjine ulice do Trga žrtava fašizma.

Negdje na tom putu oba su psa nešto pojela - vlasnici kažu da ne znaju o čemu se radi, ali sumnjaju na otrov za štakore. Jasno je kako nije riječ o pogrešci službe za deratizaciju, jer oni otrov za štakore ne postavljaju na zelene površine, nego o namjernom trovanju.

Opasna ruta

Vlasnici pasa koji žive u kvartu i sa svojim ljubimcima često šeću na sumnjivoj ruti kažu kako su prilično uznemireni vijestima o novim trovanjima.

- Prije nekoliko mjeseci potrovali su sve mačke u mojoj ulici, zato me ne bi iznenadilo da je taj netko opet razbacao otrov i da su ga pojeli psi. Trovanja se događaju svaki dan, nažalost, i svi mi moramo paziti. Sigurno je da ću sada malo više paziti i upozoriti svoje poznanike da čine isto. Grozno je što se otrov za ubijanje štakora svugdje može kupiti - kaže Ruth Dajč, koja Laginjinom ulicom svakodnevno šeće sa svojom kujicom Betty.

Ivan Braškić, koji tom rutom često šeće svog Medu, kaže kako je i prije u kvartu bilo trovanja. Vijest o tome da se otrov opet pojavio uznemirila ga je, jer njegov pas ima naviku pojesti koješta što nađe uz put.

- Morat ću mu staviti brnjicu, jer se bojim da ne pojede nešto. Ako je netko bacio otrov, sigurno nije na cesti nego na nekoj od livada, gdje ga pustim da se slobodnije kreće. Bojim se da ne pojede nešto opasno - kaže Braškić.

Neugodna iskustva

Umirovljenice Gita Brčić i Romana Goldberger-Simić puste Miffy da se slobodno kreće i boje se da je ona sad u opasnosti. Romanin pas je prije nekoliko godina pojeo otrov za puževe. Spasio se samo pukom srećom i preživio još nekoliko godina.

- Obje se nakon toga posebno bojimo trovanja. Dovoljan je trenutak nepažnje da zauvijek ostanete bez ljubimca - kažu umirovljenice.

Damir Krajac / CROPIX
Zagreb, 291014.Trovanje pasa na potezu od Laginjine ulice do Dzamije, jedan od otrovanih pasa je uginuo.Na fotografiji: Ivan Braskic, Medo.Foto: Damir Krajac / CROPIX

Ivan Braškić tvrdi da je u kvartu već bilo trovača

Damir Krajac / CROPIX
Zagreb, 291014.Trovanje pasa na potezu od Laginjine ulice do Dzamije, jedan od otrovanih pasa je uginuo.Na fotografiji: Gita Brcic, Romana Goldberger Simic, Miffy.Foto: Damir Krajac / CROPIX

Gita Brčić i Romana Goldberger-Simić boje se pustiti Miffy da slobodno šeće

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:36