SRAMOTA U ZAGREBU

Taksist pokušao prevariti blogera i podmititi ga da slučaj ne prijavi: 'Evo, uzmi 200 kn'

Nakon neuspjelog pokušaja prevare taksist je u nedjelju pokušao podmititi putnika da ga ne prijavi. Na njegovu nesreću, bila je riječ o blogeru Paulu Bradburyju, koji je cijeli slučaj opisao na blogu Total Split .

Bradbury je na autobusnom kolodvoru sjeo u srebrnu Lanciu Lybra s oznakama udruženja Radio Taxi Zagreb.

Znao je otprije da je cijena prijevoza od autobusnog kolodvora do zračne luke oko 90 kuna. Iznos na taksimetru uredno se povećavao. Pred Zračnom lukom na taksimetru pisalo je 80 kuna. U tom trenutku vozač taksija pritisnuo je gumb “Total” a taksimetar je skočio s 80 na 123 kune.

Putnik je platio prijevoz, izašao iz vozila, pokupio svoje torbe i izvadio telefon kojim je počeo slikati vozilo.

- Radim kao bloger i želim napisati nešto o najskupljem taksi prijevozu u Zagrebu - rekao je Paul šokiranom vozaču. On se počeo opravdavati da je u pitanju nedjeljna tarifa koja je dvadeset posto skuplja. No, čak i s povećanjem od 20 posto, iznos je 96, a ne 123 kune, izračunao je Paul.

Vozač taksija ponudio mu je ostatak iznosa, govoreći da se sigurno radi o greški na aparatu, što je Paul odbio i krenuo u zračnu luku.

Samo nekoliko minuta kasnije, dok je stajao u redu za check in, Paulu je vozač ponovo prišao, ovaj put s novčanicom od 200 kuna u ruci.

“Molim vas, uzmite ovo, samo ne objavljujte slike” preklinjao je vozač.

Paul je odlučio odbiti ponudu i objaviti sve na svom blogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:42