MINUS U BLAGAJNI

SVE LOŠIJE POSLUJU PA ĆE NAPLAĆIVATI USLUGE Nitko više neće moći besplatno snimati na Medvedgradu!

U 2017. godini očekuju čak milijun kuna manje novca u blagajni, a otkazivanje Snježne kraljice dodatno ih je srozalo
 Ranko Šuvar/Cropix

Uprava Parka prirode Medvednica odlučila je HTV-u naplaćivati snimanje dokumentaraca jer su zbog otkazivanja Snježne kraljice ostali bez trećine prihoda, odnosno bez 150 tisuća kuna.

Radit će vikendom

Osim toga, za ovu i iduću godinu očekuju čak milijun kuna manje prihode.

- Zbog nedostatka novca i donacija ove ćemo godine morati raditi svake subote i nedjelje, a mislim da ćemo i naplaćivati snimanje svim televizijama, pa i HTV-u na području Parka, što dosad nismo radili jer se radilo o javnoj televiziji i edukativnim dokumentarcima. Nećemo više imati novca ni za vanjske suradnike. Prije četiri godine srezali su nam proračun, sada nema više ni toliko donacija, a otkazivanje skijaške utrke dodatno nas je financijski srozalo. Ipak, cijene ulaznica za špilju Veternici i drugim znamenitostima nećemo povećavati.

Nema ni sadržaja

Za Medvedgrad je cijena ulaznice 15 kuna, ali nema smisla niti to naplaćivati dok se ne uredi i ne uvede neki sadržaj - otkrivaju u Upravi Parka.

Nadali su se da će obnovom ove godine privući više turiste od prošlogodišnjih 17 tisuća, no projekt je odgođen za iduću godinu. Razlog je, kažu, dug proces sastavljanja Vlade.

Sve se raspada

- Natječaj za novac iz fondova EU trebao je biti otvoren 31. prosinca prošle, a radovi započeti ove godine. Međutim, sve se oduljilo. Prvo ćemo sanirati građevinu, jer se sve počelo raspadati, a zatim uvodimo sadržaje - rekla je Martina Jurjević Varga iz Uprave Parka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:33