ČOVIĆEVA 'ČISTKA'

Stari direktori Holdinga manje rade, a plaća im je neznatno smanjena

Nuđena im je stimulativna otpremnina u iznosu od šest bruto plaća ili nova radna pozicija "voditelj projekta 3" s bruto plaćom nešto većom od 18 tisuća kuna

Kada ih je prije nešto više od sedam mjeseci odlučio napokon smijeniti, jer otkazi nisu bili mogući zbog Kolektivnog ugovora, Ivo Čović pozvao je sedmero bivših direktora u ured, piše portal Zagrebancija .

- Čović nam je rekao kako na nas računa i dalje, da u Holdingu ima puno posla za sve - kazao je tada jedan sudionik sastanka koji je također smijenjen.

I tada, a i nekoliko tjedana poslije kada su predstavljene nove pozicije bivših direktora , nuđena im je stimulativna otpremnina u iznosu od šest bruto plaća ili nova radna pozicija "voditelj projekta 3" s bruto plaćom nešto većom od 18 tisuća kuna. Dakle, stari direktori dobili su nove pozicije s nešto manjom plaćom nego što su je imali i puno manjom odgovornosti. Ovu ponudu prihvatilo je tada šestero direktora, dok je Zdenko Antunović već otišao iz sustava jer je znao da ga uskoro čeka usijani stolac direktora Cibone.

U međuvremenu je iz sustava otišao i Mate Kraljević, dugovječni direktor Zagrebparkinga, koji se skrasio u Uredu za promet kod Milana Bandića. Ostali su i dalje na poziciji "voditelja projekta", a prema riječima glasnogovornika Dušana Vire, oni tamo odrađuju zadatke koje im daju voditelji podružnica.

- Njihovi su zadaci vođenje projekata povezanih uz registriranu djelatnost podružnice u kojoj obavljaju poslove. Također, obvezni su dostavljati kvartalna izvješća o obavljenim poslovima, što im je u ugovorima o radu - kazao je Viro.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:45