MUKE PO FISKALIZACIJI

ŠOK U ZAGREBU Inspekcija zatvorila šator na Trgu zbog nepropisnog izdavanja računa!

Iako za to nema potvrde, navodno bi šator mogao biti zatvoren sve do sljedećeg tjedna
 Tomislav Krišto / CROPIX

Financijska inspekcija zatvorila je šator na zagrebačkom glavnom trgu, a razlog za to su, doznajemo, utvrđene nepravilnosti u fiskalizaciji, odnosno u nepropisnom izdavanju računa koji se moraju slati Poreznoj upravi.

Na ulazu u šator stoji obavijest građanima da je šator, odnosno Zagrebačka adventska kuća zatvorena zbog tehničkih problema, no pravi razlog zapravo je inspekcijski nadzor koji provode dva inspektora. Iako za to nema potvrde, navodno bi šator mogao biti zatvoren sve do sljedećeg tjedna.

Šatorom inače upravlja tvrtka Tvornica događaja. Ta tvrtka, specijalizirana za evente i velike priredbe, mogućnost organizacije događaja dobila je pobjedom na natječaju koji je raspisala Obrtnička komora Zagreb. Budući da su tvrtka specijalizirana za evente, angažirali su jednu ugostiteljsku firmu koja očito nije radila po propisima.

- Ugovor je s njima raskinut, potpisujemo uskoro ugovor s novom tvrtkom. Mi smo firma specijalizirana za evente, pa smo ugostiteljski dio priče morali prepustiti nekom drugome. Programi teku dalje uredno, a nadam se, uskoro će i posluživanje građana ponovno krenuti - kaže Sanja Bančević Medenica iz Tvornice događaja.

Šatori na trgu, inače su godinama, predmet prepucavanja gradonačelnika Milana Bandića i oporbenih zastupnika predvođenih SDP-om. Mnogi zastupnici u Skupštini upozoravaju da ti šatori nagrđuju metropolu i istodobno nepravedno otimaju posao poduzetnicima i obrtnicima u centru grada. Sada su uhvaćeni i u poreznim nepravilnostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:26