GUŽVA U PRIJEVOZU

PSI I MAČKE USKORO U TRAMVAJIMA ZET-a Hoće li svaki kućni ljubimac dobiti svoj pokaz?

 Admir Buljubašić/Cropix

ZAGREB - Vlasnici malih kućnih ljubimaca uskoro će se sa svojim psima i macama moći provozati u tramvaju i autobusu ZET-a, najavio je danas Mijo Bezer iz Gradskog ureda za prostorno uređenje i promet predstavljajući odluku o prijevozu putnika u javnom prometu o kojoj će 26. rujna odlučivati zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Ta je novina izazvala raspravu na skupštinskom Odboru za mjesnu samoupravu i brojna pitanja o tome što ako se mokar pas strese u punom tramvaju ili ako se 'uneredi' te hoće li biti odgovarajućih kazni ako se vlasnici kućnih ljubimaca ne drže propisa, ne nose odgovarajući pribor za čišćenje i slično.

- Ako se u tramvaj unosi kanarinac, to je drugo i tu ne bi trebalo biti većih problema - našalio se član odbora Ratko Maričić (Bandićeva nezavisna lista), a neki članovi "rješenje" su pronašli u tome da bi bilo najbolje da svaki kućni ljubimac dobije svoj "pokaz".

- Trebamo sve raditi u etapama. Poteškoća će sigurno biti jer nisu svi vlasnici pasa samosvjesni, kao ni svi putnici ZET-a , no smatram da je Zagreb na takvom kulturnom nivou da se odluka može početi primjenjivati - rekao je Bezer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:33