TEK ŠTO JE IMENOVANA

Prva radikalna čistka nove uprave Holdinga: Lidija Tomić više nije šefica nabave

Na poteze tročlane Uprave Zagrebačkog holdinga nije se trebalo čekati ni dva tjedna

Tročlana Uprava Zagrebačkog holdinga, tek što je imenovana (a podsjetimo - još je i nepotpuna), već je poduzela prve korake i smijenila dvojicu voditelja podružnica te je na mjesta direktora službi financija i javne nabave postavila nove ljude.

Nepoznati novi direktori

Tako je jučer predsjednik Uprave Ivo Čović, sa suradnicima Branimirom Delićem i Vlastom Pavić, smijenio dosadašnjeg direktora Gradske plinare Vladimira Tomičića i postavio ga na čelo podružnice “Vladimir Nazor”. Na čelu Plinare bit će javnosti nepoznat Bruno Lacković. Iako se na trenutak učinilo da Uprava nije poštivala obećanje da će nove voditelje podružnica tražiti putem javnog natječaja, u Holdingu su se uspjeli opravdati.

- Mi ćemo u potpunosti poštivati odluku da će se direktori tražiti putem natječaja, a na ova, napominjem privremena rješenja Uprava se odlučila jer je voditelj Vladimira Nazora Milan Trbojević podnio ostavku, dok je Tomičiću istekao mandat u Plinari - objasnio je glasnogovornik Dušan Viro.

Nisu imali izbora

No uz razmještaj voditelja podružnica, Uprava je iz direkcije Holdinga na možda i najvažnija direktorska mjesta, šefa financija i javne nabave, postavila Mirku Jozić, odnosno Ivana Pranjića. Budući da su smjenama članica Uprave za javnu nabavu Lidije Tomić i članice Uprave za financije Slavke Megle-Reljić ujedno nestale te vitalne funkcije u gradskoj megatvrtki, Holding nije imao drugog izbora.

Doznajemo, međutim, da to ne znači da se do kraja mjeseca, kada se očekuje imenovanje novih triju članova Uprave, u tim redovima neće naći članovi s upravo tim ulogama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:36