SLUČAJ NA POLICIJI

PREVARA ZA NOVU GODINU Uplatili doček u luksuznoj vili, a onda ostali bez slavlja i novca

Cijena karata za proslavu na Horvatovcu bila je od 279 do 500 kuna. Novac nije vraćen
Zagreb, 010115.Medvednica.Pogled na novogodisnji vatromet iznad grada sa vrha Medvednice.Foto: Filip Radic / CROPIX
 Filip Radic / CROPIX / http://facebook.com/Filip.Radic.Photography

Tisuće građana dočekalo je Novu godinu na nekom od zagrebačkih trgova. Iako je zbog niskih temperatura doček na otvorenom mnogima bio zadnja opcija, dosta se građana ipak okupilo na Trgu bana Jelačića, Zrinjevcu, Europskom trgu te već tradicionalnom dočeku na Fuliranju u Tomićevoj. Usprkos zimi, Zagrepčani su veselo dočekali Novu uz glazbu, kuhano vino i vatromet.

Ipak, nekima doček nije bio onakav kakav su očekivali. Bez slavlja, ali i novca ostali su građani koji su Novu godinu željeli dočekati na eventu Champagne Showers - Pop the Cork to 2015 na Horvatovcu. Uplatili su doček Nove godine u luksuznoj vili, a cijena karata je iznosila oko 300 kuna. Najavljivan je kao fenomenalan, ekskluzivan i inovativan doček u luksuznoj vili s bazenom na dva floora i švedskim stolom.

Cijena ulaznice, ovisno o datumu kada je kupljena, iznosila je 279, 299 i 349 kuna, a vip ulaznica u koju su bile uključene hostese, konobari i strana žestoka pića koštala je čak 500 kuna. Gostima je također rečeno da će se za sigurnost brinuti redari i da im je organiziran taksi na kraju dočeka.

Prvo su organizatori promijenili lokaciju eventa, a samo dan prije dočeka event je otkazan te je uplaćeni novac nestao.

Ogorčeni i prevareni građani cijeli su slučaj prijavili policiji, a iz zagrebačke su nam policije jučer rekli da će više informacija imati danas.

Organizatori upiru prst u dvije promotorice koje su bile zadužene za komunikaciju s gostima, a one pak krivnju svaljuju na glavne organizatore.

Prevarenim građanima to nije nikakva utjeha, oni samo žele povrat novca koji su uplatili za doček Nove godine u luksuznoj vili. Svi su složni i slučaj su prijavili policiji kako bi nadležne službe otkrile tko je kriv za ovu novogodišnju prevaru. Navodno je riječ o petstotinjak prevarenih građana koji su uplatili novac i dobili ulaznice za ekskluzivni doček koji nije održan.

Mnogi Zagrepčani ipak nisu željeli uplaćivati novac za doček Nove godine nego su 2015. dočekali na otvorenom. Na Trgu bana Jelačića fešta je počela već oko 21 sat svirkom Telefon Blues Banda, dok je sat vremena nakon njih na glavnu pozornicu na trgu izašao Davor Gobac.

Na trgu su nastupali i Jura Stublić i grupa Film, a zadnji su na pozornici bili Jurica Pađen i Aerodrom. Nekoliko metara dalje, na Fuliranju u Tomićevoj ulici, okupljene je zabavljala grupa Ljetno kino. Posjetiteljima Fuliranja nije smetala hladnoća nego su uživali u dobroj svirci, gastronomskoj ponudi te rakiji i kuhanom vinu.

Ipak, većina je Zagrepčana Novu godinu dočekala u brojnim gradskim klubovima u kojima je bilo raznovrsne ponude - od muzike do hrane i pića. Svi su se veselili dolasku 2015. godine, ali i uživali u vatrometu koji je u novogodišnjoj noći bio spektakularan. Zdravica u ponoć, dobre želje i čašica kuhanog vina ipak su pobijedili izuzetno niske temperature u novogodišnjoj noći kakve nisu zabilježene u zadnjih nekoliko godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:22