OBLJETNICA OLUJE

POSEBNA REGULACIJA PROMETA U ZAGREBU Evo gdje će sve zbog mimohoda biti zabranjeno parkiranje i zaustavljanje

 CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je Zagrepčane i njihove goste da povodom 20. obljetnice "Oluje" u utorak, 4. kolovoza, isprate svečani vojni mimohod na zagrebačkim ulicama i da izvjese hrvatske zastave.

Bandić se u priopćenju unaprijed ispričao zbog mogućih poteškoća u prometovanju u zoni mimohoda od 1. do 4. kolovoza kad će na snazi biti posebna regulacija prometa te je zamolio za razumijevanje.

"Kao gradonačelnik glavnog grada Republike Hrvatske unaprijed vam se ispričavam zbog poteškoća u prometovanju tih dana. Molim za vaše razumijevanje i pozivam vas da praćenjem mimohoda uveličate ovaj veliki blagdan naše domovine, da još jedanput pokažemo zajedništvo, razumijevanje i toleranciju, da okrenuti budućnosti, tražeći put izlaska iz krize i za prosperitetno sutra, odamo počast herojstvu naših branitelja i njihovoj velikoj žrtvi. Pozivam vas, također, da na svoje domove ponosno izvjesite hrvatske barjake", stoji u Bandićevom pismu.

Sve informacije o privremenoj regulaciji prometa povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti od 1. do 4. kolovoza 2015. dostupne su na stranici zagreb.hr.

Parkiranje uoči i tijekom mimohoda

Podružnica Zagrebparking obavještava građane da će od subote, 1. kolovoza, do utorka, 4. kolovoza, zbog pripreme i održavanja mimohoda u povodu 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje", u Ulici Florijana Andrašeca i na parkiralištu istočno od Nacionalne i sveučilišne knjižnice (Ulica Hrvatske bratske zajednice broj 4) svim vozilima biti zabranjeno zaustavljanje i parkiranje.

Zatečena vozila bit će premještena u skladu s postavljenom prometnom signalizacijom.

Podružnica Zagrebparking moli građane da u utorak, 4. kolovoza, također zbog pripreme i održavanja mimohoda u povodu obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje", ne parkiraju automobile na Gornjem gradu (Opatička, Vranicanijeva, Habdelićeva, Vitezovićeva, Matoševa, Brezovačkog, Kuševićeva i Ćirilometodska ulica te na Jezuitskome i Markovićevu trgu), parkiralištu Paromlinu, Trgu Stjepana Radića te u Ulici grada Vukovara kod kućnih brojeva 37 i 41 (parkirališta ispred zgrade Zagrebačkog holdinga d.o.o. i poslovnice RBA). Tog dana sva zatečena vozila bit će po nalogu MUP-a premještena radi sigurnosnih razloga.

Korisnici parkirališta Paromlina, po istim uvjetima, automobile mogu parkirati južno od Nacionalne i sveučilišne knjižnice, koja također pripada IV. 2. zoni (narančasta). Parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma također neće biti dostupno građanima 4. kolovoza , a korisnicima će na raspolaganju, po istim uvjetima, biti parkiralište u Turininoj ulici, koje pripada IV. 1. zoni (narančasta).

Informaciju o mjestu na koje će automobil biti premješten građani mogu dobiti pozivom na broj telefona službe za premještanje i blokiranje vozila podružnice Zagrebparkinga: 01 / 6421 888.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:21