BUKTINJE PO GRADU

PIROMANSKA BANDA HARA ZAGREBOM Gorjelo desetak kontejnera, uništena tri auta!

Osim kontejnera, gorjeli su i obližnji automobili. Policija je na tragu huliganima za koje sumnja da su odgovorni za palež u nekoliko kvartova
Zagreb, 111214.Ulica Viktora Kovacica.Nepoznati pocinitelji sinoc su izazvali nekoliko pozara na podrucju Novog Zagreba. U pozaru su izgorila 3 automobila, nekoliko kontejnera i ostecena je jedna zgrada.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

Stanare Sopota, Zapruđa i Središća u noći sa srijede na četvrtak probudile su vatrene buktinje. Gorjelo je desetak kontejnera u Novom Zagrebu, a jaka vatra u Balokovićevoj i Ulici Viktora Kovačića uništila je tri automobila koji su bili parkirani pokraj kontejnera. Vatrogasci su odmah nakon poziva ugasili požar koji je zahvatio automobile, no šteta je već bila počinjena.

Prema prvim policijskim podacima, požare diljem Novog Zagreba postavila je skupina mlađih osoba koje su, navodno, prvi požar zapalile u Balokovićevoj ulici u Zapruđu, a zatim kroz pothodnik pobjegle u ostale kvartove te zapalile još nekoliko kontejnera. Da je riječ o huliganima, smatraju i stanovnici Novog Zagreba koji su u šoku jučer promatrali zapaljene kontejnere i uništene automobile. Jedan od automobila koje je zahvatila buktinja u Ulici Viktora Kovačića je i Renault Kangoo u vlasništvu tvrtke Kristalno čisto.

- U 5 ujutro me nazvala policija da mi kaže kako mi auto gori. Prvo je nastupio šok, no kasnije je bilo malo lakše jer je riječ samo o materijalnoj šteti. Dobar dio vozila je uništen, a bilo me strah upaliti automobil pa ga je vučna služba odvezla u HAK u Sigetu gdje će procijeniti štetu - rekao je Damir Kasumović iz tvrtke Kristalno čisto.

Ispred njegova vozila bio je parkiran automobil zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 61-godišnjakinje, koji je u potpunosti izgorio.

Huligani su zapalili još dva kontejnera u Ulici Brune Bušića, u Ulici Ksenije Kantoci te nekoliko kontejnera u Vankinoj ulici gdje je vatra uništila i lim zgrade koji je na kraju otpao. Građani su ljuti na počinitelje i nadaju se da će ih policija što prije uhvatiti. U tijeku su očevidi, a policija pregledava i snimke nadzornih kamera s obližnjih banaka, škola i zgrade Porezne uprave u čijoj su blizini piromani iz Novog Zagreba podmetnuli požar. Navodno je na nekoliko lokacija, posebice u Vankinoj ulici, zasad nepoznata skupina bacala i petarde u kontejnere.

- Nadam se da će ih uhvatiti i treba im suditi za organizirani kriminal jer ovo je kriminal. Što su napravili od našeg kvarta, to je strašno - rekla nam je jedna od stanarki Zapruđa.

Zagrebačka policija potvrdila je kako je u Balokovićevoj ulici izgorio osobni automobil marke Rover bosanskohercegovačkih registarskih oznaka koji koristi 41-godišnjak. Smatra se da je taj požar postavljen oko 2 sata u noći te da su nakon njega huligani otišli zapaliti još nekoliko kontejnera. Poslije 3 sata u noći buknuo je požar u Ulici Viktora Kovačića. Stanare je tada probudila buktinja.

- Čuo sam pucketanje i pogledao kroz prozor. Već je tamo bila policija i ubrzo su stigli vatrogasci. Kontejneri su gorjeli, a čulo se i pucanje guma na automobilima. Vatrogasci su sve ugasili, no šteta je nepopravljiva. Najgore je bilo što je izgorio plastični kontejner, dok se vatra iz metalnog kontejnera za papir nije dalje proširila - opisao je stanar Ulice Viktora Kovačića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:45