13.000 RADNIKA STREPI

Panika u Zagrebačkom holdingu: Zbog nelikvidnosti plaće za sve radnike kasnit će - jedan dan

Vodstvo Zagrebačkog Holdinga do četvrtka nije uspjelo sakupiti 140 milijuna kuna potrebnih za isplatu plaća za svibanj

Vodstvo Zagrebačkog Holdinga nije uspjelo do jučer sakupiti 140 milijuna kuna potrebnih za isplatu plaća za svibanj za 13 tisuća radnika te će one po prvi puta kasniti i biti isplaćene van ugovornog roka propisanog kolektivnim ugovorom, točnije iza 10. u mjesecu, piše Zagrebancija.com .

- Zbog poteškoća u održavanju likvidnosti Zagrebačkog Holdinga plaća za mjesec svibanj 2011. isplatiti će se sa tri dana zakašnjenja, i to u ponedjeljak, 13. lipnja. Srdačan pozdrav, Ivo Čović, predsjednik Uprave Holdinga - stoji u obavijesti izvješenoj 8. lipnja.

Glasnogovornik Holdinga Dušan Viro tvrdi kako mjesta za paniku u Holdingu nema te da je zapravo riječ o danu zakašnjenja, jer za vikend nije moguće izvesti isplatu.

- Zakasniti ćemo jedan dan sa plaćom jer dolazi vikend. Da nije vikenda isplata bi bila prije. Poslali smo obavijest zaposlenicima, ali to je realnost koju ne skrivamo i računamo na razumijevanje radnika - izjavio nam je Viro.

Kako smo neslužbeno doznali od našeg izvora bliskog vrhu Holdinga, za plaće je do sada skupljeno 135 milijuna kuna, no ipak nedovoljnu za isplatu svih plaća.

Stoga je odluka Uprave bila nikoga ne izdvajati u isplati, već pričekati da se novac do kraja skupi.

TEKST U CIJELOSTI PROČITAJTE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:59