AMBICIOZNI PLANOVI

OVO JE SEDAM PROJEKATA KOJI ĆE PROMIJENITI IZGLED METROPOLE U nove nebodere i poslovne centre uložit će se nekoliko stotina milijuna kuna

Budući izgled Društvenog centra Lanište, nakon godina prosvjeda i rasprava, prije nekoliko je dana postao poznat. Na javnom arhitektonskom natječaju odabran je rad tvrtke Overland koji je uz sam rotor, na ulazu u Lanište, predvidio zgradu s pet etaža s prostorima za kulturu i društvena okupljanja. Iako su cijeli projekt stanovnici Laništa dočekali na nož, a natječaj poništila Komora arhitekata, privatni investitori odlučni su u namjeri da u tom novozagrebačkom naselju centar doista i izgrade.

Related content

DRUŠTVENI CENTAR, Lanište

Investitor: Cum Grano Salis

Arhitekt: Overland i Marko Sančanin

Cijena: nepoznata

Kako god završio odabrani projekt, Društveni dom bit će samo jedan od brojnih najavljenih projekata koji će, kad se ostvare, potpuno promijeniti vizuru novog Zagreba i južnog ulaza u grad.

Nedavno je na javnom natječaju odabran i projekt poslovne zgrade u Blatu, također na samom ulazu u grad, uz Jadransku aveniju.

Related content

POSLOVNA ZGRADA, Blato

Investitor: Jurke nekretnine d.o.o.

Arhitekt: Zoran Pomykalo

Cijena: nepoznata

Ambiciozni planovi

Najveće gradilište i u budućnosti će biti Kajzerica, koja je prošle godine dobila veliki odgojno-obrazovni centar vrijedan više od 100 milijuna kuna, a trenutno se užurbano radi na izgradnji Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe (SEECEL). prema projektu arhitekta Igora Franića, koji će stajati 181 milijun kuna. Na čekanju su još dva projekta, oba na Kajzerici, čija bi realizacija, prema najavama, uskoro trebala početi.

Related content

SEECEEL, Kajzerica

Investitor: Ministarstvo poduzetništva i obrta, Europska komisija, SEECEEL

Arhitekt: Igor Franić

Cijena: 181,5 milijuna kuna

URIHO, Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, napokon bi trebao dobiti vlastiti jedinstveni kompleks za smještaj, sportske aktivnosti i rehabilitaciju osoba s invaliditetom.

Related content

URIHO,

Kajzerica

Investitor: Grad

Arhitekt: Ivan Galić

Cijena: 46 milijuna eura

Ekspanzija Središća

Cijeli kompleks prostirat će se na oko 30 tisuća četvornih metara, a težak je 46 milijuna eura. Novac nadležni namjeravaju povući iz europskih fondova. Projekt URIHO-a izradio je arhitekt Ivan Galić iz NOP studija, koji je autor pobjedničkog rješenja i za Obrtnički centar u istom naselju.

Related content

OBRTNIČKI DOM KAJZERICA

Investitor: Grad

Arhitekt: Ivan Galić

Cijena: nepoznata

U blizini se nalazi još jedan kvart koji ubrzano raste. Središće je u zadnjih nekoliko godina dobilo Muzej suvremene umjetnosti, Bundek centar i niz novih stambenih zgrada, a sada je u planu i veliki odgojno-obrazovni kompleks s američkom školom i visoki neboderi istočno od MSU.

Related content

ODGOJNO-OBRAZOVNI KOMPLEKS SREDIŠĆE

Investitor: Grad

Arhitekti: Erick Velasco Farrera i suradnici

Cijena: 115 milijuna

Budući izgled stambeno poslovnog kompleksa investitori zasad taje. Na mjestu današnjih baseball igrališta u Središću niknut će kompleks za 200 vrtićke djece, 450 školaraca u redovnoj školi i još 400 u američkoj, a gradit će se u fazama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:41