POS ZAPRUĐE

Otplaćuju kredit za dovršen stan u koji će se useliti tek na jesen

 EPH

Sve koji su se nadali da će se useliti u završene stanove POS-a u Zapruđu krajem prošle ili početkom ove godine, očekuje razočaranje, jer iz Ministarstva graditeljstva poručuju da će svi useliti u isto vrijeme kada svih pet zgrada i okoliš budu u potpunosti dovršeni, a to bi moglo biti tek 30. rujna 2016.

- Potpisali smo predugovor, već smo počeli otplaćivati kredit, a sada smo čuli da je Ministarstvo iz nekog razloga odlučilo promijeniti odluku da se useljavamo postupno, kako koja zgrada bude gotova, nego da moramo čekati dok se cijeli kompleks ne dovrši. Kupili smo stan u lameli A, prvoj od pet, koja je završena. Očekivali smo da ćemo se useliti najkasnije početkom ove godine, ali Ministarstvo je promijenilo odluku. Zatim smo čuli da je rok najkasnije srpanj 2016., a sada da neće biti prije listopada. I sada plaćamo i podstanarstvo i kredit za stan u koji nećemo moći useliti još 10 mjeseci - ogorčen je jedan mladi par.

Povezani objekti

U Ministarstvu graditeljstva demantiraju da su ikada rekli kako će useljavanje početi krajem 2015. ili početkom 2016. godine.

- Ugovorom o građenju, od 23. srpnja 2014., s trgovačkim društvom Kamgrad d.o.o., ugovorena je izgradnja stambeno-poslovne građevine u Zapruđu, podijeljene u pet lamela (A, B, C, D i E) s ukupno 519 stanova. Predmetnim ugovorom je određeno da će se radovi na prvom dijelu predmetne građevine (lamele A i B) i na drugom (lamele C, D i E) izvoditi istovremeno, zbog tehničkih rješenja projekta, koji uvjetuju međusobnu povezanost svih objekata. Predviđeni rok dovršetka svih radova je 24 mjeseca od dana uvođenja izvoditelja u posao. Predvidivi rok pozivanja kupaca na potpis ugovora o kupoprodaji i useljenje je do 30. rujna ove godine - odgovorili su iz Ministarstva graditeljstva.

Dodaju kako je do jučer za POS Zapruđe sklopljeno 253 predugovora o kupoprodaji, a u tijeku je formiranje liste reda prvenstva prema kojoj će se određeni broj stanova davati u najam.

U slučaju POS-a u Klari, useljavanje je počelo 15. prosinca. Od 332 izgrađena stana, prodano ih je 68, 220 stanova je dano u najam, a za preostale su u tijeku pripremne radnje za predugovore o kupoprodaji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:07