TKO SE JAVIO ZA POSAO U ZG HOLDINGU

OTKRIVAMO Mesićev savjetnik za sigurnost želi biti direktor Robnih terminala

U Holding su stigli životopisi 737 kandidata, tko bude izabran, imat će prosječnu plaću 14.000 kuna
 Jurica Galoić

Diplomirani pravnik Željko Bagić zamijenio je krajem svibnja 2000. Tomislava Karamarka na mjestu savjetnika predsjednika RH za nacionalnu sigurnost. Dotadašnjeg predavača na Policijskoj akademiji Stipe Mesić imenovao je za svojeg savjetnika jer je bio čovjek od njegova povjerenja.

Danas traži posao u Zagrebačkom holdingu . Željko Bagić je, doznajemo, jedan od 737 kandidata koji su se prijavili na natječaj za direktora u Zagrebačkom holdingu. Odabere li ga Uprava, Bagić će zarađivati oko 14.000 kuna neto svaki mjesec, koliko prosječno iznosi plaća direktora podružnica u Holdingu.

Životopisi na čitanju

- Prijavio se za više podružnica, a prema svojim kvalifikacijama vrlo dobro kotira za direktora Robnih terminala - otkriva naš izvor.

Jutarnji list doznao je neka od najzvučnijih imena kandidata o kojima će Uprava raspravljati sljedećih tjedan dana i potom, ako je vjerovati najavama gradonačelnika Milana Bandića, odabrati najstručnije i najsposobnije među njima.

Uprava će tako razmatrati i životopis Zorana Popovca, bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih željeznica. Popovac je, mediji su izvještavali, bio kadar blizak bivšem HDZ-ovu predsjedniku Sabora Luki Bebiću, a javnost se zabavljala i podatkom da je na svojem radnom mjestu navodno redovito pratio jednu meksičku sapunicu.

- Popovac je aplicirao za ZET budući da ima iskustva u prometnom sektoru - kaže naš sugovornik.

Usprkos brojnim kandidatima koji su se prijavili da vode najproblematičniju podružnicu u Holdingu, koja godišnje gomila gubitke od nekoliko stotina milijuna kuna, u gradskim se kuloarima može čuti da je jedan od favorita za tu funkciju zapravo sadašnji član Uprave, bivši direktor ZET-a i Bandićev intimus - Ivan Tolić.

Prema našim saznanjima, velik interes za posao u Holdingu pokazali su i mnogi zaposlenici Hrvatskih autocesta, Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Hrvatske poštanske banke... Ne nedostaje, međutim, ni političara.

Svjedok iz Fimi-Medije

Tako se na natječaj, doznajemo, prijavio i Krunoslav Gašparić, zastupnik u 4. sazivu Hrvatskog sabora. Gašparić je bio u mladeži HDZ-a, a u Saboru je bio zastupnik stranke Hrvatski blok, koju je osnivao zajedno s Ivićem Pašalićem. Posao u Holdingu traže i bivši predstojnik Ureda predsjednika Hrvatskog sabora Boris Abramović, poduzetnik i stručnjak za nekretnine Robert Bračun, Ema Culi koja je svoj radni vijek provela u Ministarstvu gospodarstva...

Među zanimljivije kandidate ubraja se i Ante Todorić, bivši direktor Inine tvrtke kćeri STSI. Natječe se za posao direktora Gradske plinare, a javnosti je postao poznat i kao svjedok u slučaju Fimi-Media. Todorić je na sudu dao iskaz da ga je bivši HDZ-ov riziničar i šef carine Mladen Barišić želio smijeniti jer je bio nezadovoljan suradnjom STSI-ja s marketinškom agencijom.

Tko od starih ostaje?

U Zagrebački holding pristiglo je ukupno 737 omotnica, ali prijava je ukupno 2860, budući da su se mnogi kandidati prijavljivali za rad i u 15-ak podružnica. Većina sadašnjih direktora ponovno se javila na natječaj, a upućeni izvori kažu da najbolje šanse za ostanak u foteljama imaju sadašnji direktori Igor Toljan (Zrinjevac), Joško Jakelić (GSKG), Ljerka Ćosić (Gradska groblja), Davor Poljak (Vodoopskrba i odvodnja) i Alen Gospočić (Zagrebačke ceste).

Imena novog 21 direktora, kažu u Holdingu, bit će poznata početkom listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:26