KB SVETI DUH

Odlazi osam ravnatelja: Bolničke minuse plaćaju smjenom

Ravnateljevo izvješće o poslovanju KB-u Sveti Duh odbilo je i Upravno vijeće te bolnice
 Nenad Dugi/CROPIX

ZAGREB - U čak 8 zdravstvenih ustanova u vlasništvu Grada Zagreba, koje su prošlu godinu završile s minusom od 118 milijuna kuna, uskoro bi moglo doći do smjena ravnatelja!

Riječ je o KB-u Sveti Duh, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti - Rockefellerova, Dječjoj bolnici Srebrnjak, Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama - Goljak, Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež u Kukuljevićevoj, Domu zdravlja Zagreb - istok, Poliklinici dr. Drago Čop i Poliklinici Prometna medicina.

Smjene se ne odnose na sve ravnatelje ustanova, no najizglednija je ona u KB-u Sveti Duh, gdje je šef Mladen Bušić. Ta ustanova najveći je gubitaš sa 102 milijuna kuna, a Bušićevo izvješće o poslovanju u 2009. je odbilo i Upravno vijeće te bolnice. Ravnatelj Bušić navodno je već prije najavio kako će mandat staviti na raspolaganje, no poslije se očito predomislio.

Odbor za zdravstvo u petak je donio odluku o utvrđivanju ravnomjernih kriterija ocjenjivanja rada uprava, koje će odrediti Udruga poslodavaca i Gradski ured za zdravstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:20