ZLOBNI MENADŽER

NOVI SKANDAL U ZG HOLDINGU Kleptoman krao kolegama skupe pametne telefone pa ih onda prodavao

Zagreb, 250314.Vukovarska ulicaZgrada Zagrebackog holdinga.Foto: Ranko Suvar / CROPIX.
 Ranko Šuvar / CROPIX

Prije deset mjeseci u Zagrebačkom holdingu zaposlio se stanoviti A. B., diplomirani ekonomist.

Iako je već kazneno evidentiran, a do svoje 35. godine u životopisu je imao tek kraće poslovno iskustvo u jednoj privatnoj kompaniji, primljen je na mjesto Holdingova projektnog menadžera. Kako neslužbeno doznajemo, policija nedavno skupila dokaze kako je upravo A. B. traženi tajnoviti lopov koji je neko vrijeme svojim kolegama iz džepova i torbica krao službene mobitele. Prema iskazima svjedoka iz te zagrebačke megatvrtke, nekolicini Holdingovih zaposlenika posljednjih su tjedana redovito nestali skupi pametni telefoni.

Premda se priča o lančanim krađama brzo prošiila kompanijom, počinitelj je ostajao neotkriven. Sve do 25. studenoga, kada je posljednji pokradeni žestoko reagirao nakon što je shvatio da je i njemu otuđen mobitel. Inzistirajući na tezi kako je među djelatnicima tvrtke serijski lopov, inicirao je istragu tijekom koje je otkriven 35-godišnji kleptoman.

Pritisnut policijskim dokazima, 35-godišnji A.B. priznao je krađe, odgovarajući na optužbe rečenicom: ‘A, gledajte došlo mi je sredinom studenoga...’.

Uhvaćeni je, navodno, okrao ukupno sedam svojih kolega, a odgovoran je za štetu Zagrebačkom holdingu tešku oko 15 tisuća kuna.

U pretresu stana u kojem boravi istražitelji su međutim pronašli tek dio ukradenim mobitela. Većinu je navodno već prodao na crnom tržištu, a zarađeni novac potrošio je na krpanje kućnog budžeta i dugove.

Zbog krađe mu prijeti novčana kazna ili, pak, do tri godine zatvora, a to će ovisiti o volji suca kada slučaj dobije sudski epilog. Inače, A. B. je ovim ispadom na radnom mjestu svoj policijski dosje podebljao kaznenom prijavom redovnim putem.

S obzirom na njegovu raniju evidentiranost, ostali zaposlenici Holdinga s pravom se pitaju je li krivotvorio i potvrdu o nekažnjavanju koju je morao imati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:03