DVA PUTA DVA METRA

NOVI GADGET ZA URED Bandić naručuje videozid vrijedan čak milijun kuna

 Goran Mehkek/CROPIX

Bit će to najveća i najskuplja zagrebačka “televizija” ili, kako ga zovu u Gradu Zagrebu, “naš novi informativni videozid”.

Gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suradnici raspisali su, naime, natječaj za nabavu videozida vrijedan čak milijun kuna, a uskoro ga planiraju implementirati u prostorije gradske uprave na Trgu Stjepana Radića.

Iako se na prvu činilo da se ostvarila pet godina stara ideja nabave videozidova koji bi se postavljali na gradske trgove i građanima nudili gradske vijesti, pročelnik Ureda za graditeljstvo Davor Jelavić kaže da se radi o uređaju koji nabavlja njegov ured.

U sklopu njihovog info centra uklopit će videozid na kojem će biti dostupne najvažnije komunalne akcije u gradu koje će gradonačelnik moći pratiti u stvarnom vremenu.

- Gdje su komunalni redari, kako napreduju radovi, gdje se nalazi koji gradski projekt i u kojoj je fazi, čak i položaji zimske službe... Sve to nalazit će se na tom info zidu kako bismo imali pregled svih događanja pod našom nadležnosti u gradu. Dakle, na njoj će se nalaziti mapa Zagreba s raznim pozicijama. Ne znam točno specifikacije, ali vjerujem da će biti na zidu dimenzija dva puta dva metra - kaže Jelavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 09:55