policija otkrila

Novi detalji pucnjave u Špansokm: Egzekutor i plavuša žrtvu su dočekali u zasjedi

Krešimira G. (43), kojem je pucano u glavu susjedi, znaju kao taksista
 Ronald Gorsic/Cropix

Zašto je Krešimiru G. ispaljen hitac iz neposredne blizine u glavu i dalje je nepoznanica za zagrebačku policiju. Ali, u subotnje jutro nekoliko je policijskih inspektora zvonilo na portafone na ulazima stambene zgrade na kućnim brojevima 1 i 3 u Ulici Dobriše Cesarića u zagrebačkom naselju Špansko.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Zagledali su se čak i u kontejnere, pregledavali parkiralište očekujući da bi ondje mogli naći neki trag, ali policija do zaključenja ovog izdanja još uvijek službeno nije riješila pokušaj ubojstva Krešimira G. (43) koji sa suprugom, dvojicom sinova i punicom živi u prizemlju D. Cesarića 1.

Šokirana vozačica

U subotu popodne život Krešimira G., kojem je propucana glava i koji je na Jedinici intenzivnog liječenja u KB-u Sestre milosrdnice, i dalje je bio ugrožen. Policija je uspjela razgovarati sa očevicem pucnjave koji je sjedio na klupi nasuprot parkirališta i vidio je počinitelja kako prilazi Krešimiru G. i puca mu u glavu.

Zatim je otrčao do crnog BMW-a koji je, prema riječima tog svjedoka, bio model "sedmica", za čijim ga je upravljačem čekala žena, a zapazio je da je bila plavuša. Tijekom očevida u petak i u subotu na poprištu događaja moglo se zamijetiti da je i za vozačicu ono što je vidjela bio šok jer je, okrećući se, vozilom zaderala po rubnicima.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Krim-tehničari pomno su pretraživali parkiralište na kojem je upucan Krešimir G., dok su njihovi kolege prikupljali sve korisne informacije. Očevidac pucnjave, koja je očito zamišljena kao hladnokrvna egzekucija bez svjedoka, potvrdio nam je da je prepoznao muškarca kojeg mu je policajac pokazao kao mogućeg počinitelja kao osobu koja je pucala. Prema nekim izvorima, osim identiteta počinitelja policija zna i registraciju vozila kojom se dovezao egzekutor.

Zaskočili krivog sumnjivca

U petak navečer oko 22 sati na tržnici Špansko viđeni su i pripadnici interventne i specijalne policije. Jedan nam je stanar zgrade, u kojoj stanuje i žrtva, rekao da su muškarca koji je izašao iz slastičarnice zaskočili specijalci i bacili ga na poklopac motora crnog BMW-a "petice". Ali, ubrzo se ustanovilo da čovjek nema nikakve veze s događajem i da je jedina njegova greška što je sličan mogućem počinitelju i vozi crni BMW.

Kako smo doznali od susjeda, Krešimir G. navodno je povremeno taksirao svojim vozilom. Opisuju ga kao krasnog čovjeka, ali neki susjedi s kojima smo razgovarali kažu da ne znaju čime se bavio. Prema nekim informacijama, i on i supruga svojedobno su bili poslom povezani s jednim nekad popularnim narodnjačkim klubom na Ilici.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Susjed inspektor

Jedan od susjeda rekao nam je da je Krešimir G. povremeno izbivao i da je njegova supruga to objašnjavala da negdje povremeno radi, a da oni u susjedstvu nisu puno ispitivali. Kažu nam kako u ulazu zgrade gdje živi žrtva i njegova obitelj stanuje i jedan policijski inspektor. U subotu ujutro dvojica krim-policajaca koji su ušli u ulaz dulje su se vrijeme zadržali obilazeći stanare.

Jesu li policajci u međuvremenu uspjeli rekonstruirati što je motiv zbog kojeg je na Krešimira G. pucano u klasičnoj zasjedi, policija zasad ne otkriva. Da im je u interesu i da trebaju pomoć javnosti u potrazi za sumnjivcem, vjerojatno bi objavili fotografiju i zatražili pomoć građana. Kako su nam rekli neki sugovornici, policija je u petak nakon pucnjave obilazila neke lokale, ali unatoč tome što je bilo dosta policajaca na terenu, nije bilo blokade prometa ili dijelova grada.

Također, nije poznato je li pronađeno oružje iz kojeg je pucano na Krešimira G. kao i vrsta streljiva ili neki drugi tragovi koji bi upućivali na motiv. Jesu li posrijedi privatni, poslovni ili neki drugi motivi, zasad je nepoznanica. Međutim, hitac u njihova susjeda na parkiralištu te lokva krvi koja je isprana nakon očevida prilično su uznemirili stanovnike Španskog.

Posebno je bilo potresno slušati starijeg od dvojice njegovih sinova koji se stalno obraćao s pitanjem policajcima: "Je li moj tata živ?" Je li čovjek koji mu je pucao u oca imao namjeru da iz nekog razloga ne preživi, ključno je pitanje, zasad bez odgovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 13:37