OKRŠAJ U SKUPŠTINI

Meić (SDP) napao Bandića: Kako vas nije strah Svevišnjeg da toliko kradete?

'Predsjednika Skupštine molim da me štiti, a svoje izjave morat ćete dokazati na sudu', rekao je Bandić
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Aktualni sat Gradske skupštine (na kojoj će se raspravljati o novim cijenama vrtića), obilježio je ispad zastupnika SDP-a Jurice Meića, koji se za govornicom nekontrolirano istresao na gradonačelnika Milana Bandića .

- Ja vas nisam pitao koliko ste se vi nakrali u zadnjih deset godina? Kako Vas nije strah Svevišnjeg da toliko kradete? Ja sam Vas pitao kada će građani dobiti prolaz od Trga Petra Preradovića do Gundulićeve ulice kroz centar Cvjetni, a vi mi niste odgovorili - grmio je s govornice Meić, nakon što ga nije zadovoljio odgovor gradonačelnika Milana Bandića koji mu je poručio da će se prolazi kroz Cvjetni realizirati u drugoj fazi projekta.

Zbog napada na gradonačelnika predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem izrekao je prvu opomenu u svojem mandatu jednom zastupniku riječima "Zaslužili ste to!".

No gradonačelnik Milan Bandić najavio je da mu to neće pružiti zadovoljštinu.

- Da ste vi na vlasti, vi biste me vezali lancima. Sva sreća pa nikad nećete biti na vlasti. Predsjednika Skupštine molim da me štiti, a svoje izjave morat ćete dokazati na sudu . Morat ćete podastrijeti dokaze za to što ste rekli – poručio mu je Bandić.

Na aktulanom satu još se raspravljalo i o zapošljavanjima u Zagrebačkom holdingu po političkom ključu i redovima ispred Policijske uprave u Petrinjskoj ulici gdje građani posljednih dana masovno vade potvrde o prebivalištu (zbog ostvarivanja socijalnih prava besplatnog prijevoza). Najvažnija rasprava uslijedit će ipak tijekom prve dvije točke dnevnog reda, kada će zastupnici raspravljati o novim cijenama vrtića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:08