ZAGREPČANKE GODINE

Maja Mamula: ‘Prepoznat dugogodišnji rad vrijednog tima iz Ženske sobe’

Nagrada ‘Zagrepčanka godine’ dodjeljuje se ženama koje su pridonijele afirmaciji ženskih ljudskih prava. ove je godine titulu ponijela ugledna psihologinja Maja Mamula
 Bruno Konjević/ CROPIX

Ugledna psihologinja Maja Mamula svojim je dosadašnjim radom znatno pridonijela borbi za spolnu i rodnu ravnopravnost, zaštitu ljudskih prava i suzbijanje seksualnog nasilja. Kruna njezina dugogodišnjeg rada je otvaranje Centra za žene žrtve seksualnog nasilja 2008. u Zagrebu, prvog takvog u Hrvatskoj i u regiji, koji pruža besplatnu pomoć žrtvama nasilja i njihovim obiteljima.

Predani rad

Zbog svog predanog rada u borbi protiv seksualnog nasilja ta ugledna psihologinja jučer je, na Dan žena, na svečanoj sjednici Gradske skupštine preuzela nagradu “Zagrepčanka godine”.

- Ganuta sam ovom nagradom jer je prepoznat dugogodišnji rad dragocjenog tima iz Ženske sobe. Hvala prijateljima koji su me kandidirali - rekla je Mamula kojoj je priznanje i novčanu nagradu od 50.000 kuna uručio gradonačelnik Milan Bandić.

Afirmacija žena

Nagrada se dodjeljuje građankama Zagreba koje su pridonijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti te postigle prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 19:04