NESIGURNA POZICIJA

KREĆE ČISTKA ŠEFOVA PODRUŽNICA HOLDINGA Milan Bandić: 'Svatko misli da je bogomdan, e neće biti'

Nakon što je smijenio dio Nadzornog odbora, a pred smjenom je i Uprava, gradonačelnik nastavlja s promjenama u Holdingu
 CROPIX

Zagrebački holding u sljedećih mjesec dana doživjet će velike promjene.

Nakon što je već smijenio dvoje članova Nadzornog odbora i najavio smjenu uprave zbog odbijanja potpisivanja ugovora o radu, gradonačelnik Milan Bandić je odlučio krenuti i sa smjenama direktora Holdingovih podružnice zbog vrlo loše situacije u tim trgovačkim društvima.

- Svatko se zatvorio u svoju ljušturu, u svoje trgovačko društvo i misli da je bogomdan. E, neće bit’ bogomdan. Morat ćemo za neke stvari podvući crtu i osvježiti ljude u podružnicama. U pola trgovačkih društava u idućih mjesec dana bit će novi ljudi - poručio je Bandić na Radio Sljemenu.

Velika čistka

Tko se točno zatvorio u svoju ljušturu, nije otkrio, a prema nekim spekulacijama, u gradonačelnikovoj nemilosti našao se Alen Gospočić, direktor Zagrebačkih cesta.

- Nemam komentara - rekao je kratko Gospočić.

Ništa o smjeni nije čuo ni Igor Toljan, voditelj komunalne podružnice Zrinjevac.

Slično je reagirala i Ljerka Ćosić, voditeljica Gradskih groblja, koja također nije znala da se gradonačelnik sprema na veliku čistku u podružnicama Holdinga.

- Nije me strah za moje radno mjesto. Što će biti - bit će - dodala je Ćosić, a slično razmišljaju i Gordana Pokrajčić, voditeljica podružnice Zagrebački digitalni grad i Martina Peričić, direktorica Autobusnog kolodvora.

Buran sastanak

I dok se tek treba vidjeti tko će napustiti direktorsku fotelju, uprava Holdinga praktički je već na odlasku iz tvrtke. Oni su ostali pri odluci da neće prihvatiti ugovore o radu, a baš ta tema bila je jedna od točaka dnevnog reda Nadzornog odbora koji se sastao jučer.

Kao i proteklog tjedna, na sjednici je bilo poprilično burno jer se nisu mogli usuglasiti oko rebalansa plana poslovanja.

Nije to bilo prvo nesuglasje među članovima. Na protekloj sjednici novi članovi NO-a Jelena Pavičić Vukičević, Andrea Šulentić, Mirsad Srebreniković, Mirko Herak i Grgo Jelinić, koje je prije desetak dana postavio Bandić, tražili su od starosjedioca Mirne Šitum, Davora Šterna, Vladimira Ferdeljija, Gojka Bežovana i Ivana Šikića da odgovore na pitanja tko je odgovoran što je nova uprava Holdinga potpisala, po stavu gradonačelnika, sporne ugovore.

Bandićevci smatraju da su postojeći ugovori pravno ništavni jer ne postoji službeni zapisnik Skupštine Holdinga na kojem je dan blagoslov za takve ugovore. U tadašnjoj skupštini sjedili su Sandra Švaljek i Slavko Kojić. Skupštinu danas, uz Kojića, čine Bandić i Vesna Kusin.

Osim toga, bandićevci spominju kako u dokumentaciji nije priložen zapisnik kojim bi se utvrdilo da su novoimenovani članovi uprave dobili na uvid same ugovore, kao ni pisano prihvaćanje članova uprave odnosno njihova suglasnost, koja je preduvjet pristupanja potpisu ugovora.

Njihov stav u potpunosti odbacuju starosjedioci.

Odluka u petak

- Nismo potpisali ugovore bez suglasnosti Skupštine. Zašto se Skupštinu ne proziva za nepoštivanje procedure? Ako je bilo grešaka, za to su odgovorne stručne službe koje stoje na raspolaganju Nadzornom odboru i Skupštini - smatraju.

Sjednicu skupštine Holdinga gradonačelnik Milan Bandić, kako je sam najavio, sazvat će za petak i tada odlučiti o smjeni uprave.

Prema riječima jednog člana NO-a, bilo bi ugodno iznenađenje da uprava ostane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:33