VELIKI BRAT U CENTRU

KORISTIT ĆE IH I OBAVJEŠTAJCI I POLICIJA Postavlja se videonadzor u Zagrebu, pogledajte gdje će se do nedjelje pojaviti skupe kamere

 Damjan Tadić/CROPIX

Počelo je postavljanje novih kamera videonadzora na nekoliko gradskih lokacija. U planu je postavljanje još 69 kamera - po tri kamere na 23 lokacije u gradu. Riječ je o nadzornim kamerama koje će se moći okretati za 360 stupnjeva, a njima će upravljati nadzorni centar Sektora za komunalno i prometno redarstvo grada Zagreba. Te će kamere koristiti i Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA), koja se povezala sa sustavom videonadzora javnih površina u Zagrebu, ali i drugim gradovima u zemlji.

Deset lokacija

Iz Grada su već nekoliko puta potvrdili da će se postavljati nove nadzorne kamere diljem grada te su naveli i neke lokacije, poput one na križanju Držićeve i Vukovarske te na križanju Vukovarske i Savske ulice, a za to je izdvojeno oko 4,4 milijuna kuna. Iako je Grad potvrdio postavljanje kamera na navedene lokacije, ta su se dva križanja ipak zaobišla u prvom krugu. Naime, idućih dana postavljat će se kamere većinom u centru grada i oko Maksimirske ulice.

Zbog postavljanja novih videokamera na deset lokacija, neke od gradskih prometnica bit će djelomično zatvorene tijekom petka te dana vikenda. Privremena regulacija prometa počela je u četvrtak u 22 sata na raskrižjima Prilaz Gjure Deželića - Primorska, Prilaz Gjure Deželića - Andrije Kačića Miošića, Prilaz Gjure Deželića - Medulićeva, Palmotićeva - Jurišićeva, Boškovićeva - Petrinjska, Boškovićeva - Zrinjevac i Hebrangova - Preradovićeva, a postavljanje kamera na tim lokacijama trebalo bi završiti danas u ranojutarnjim satima.

Mole za razumijevanje

Postavljanje kamera na raskrižjima Maksimirska - Jordanovac, Maksimirska - Mašićeva, Maksimirska - Domjanićeva trebalo bi početi u petak u 22 sata, a završiti u nedjelju ujutro. Iz Gradskog ureda za promet navode da će radovi na postavljanju kamera zauzimati dio kolnika na navedenim lokacijama, a promet će se odvijati po preostalom slobodnom dijelu, pa mole građane za razumijevanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 07:58