AKCIJA NA LIVADI

KAOS ISPRED GRADITELJSKE ŠKOLE Pauk masovno dizao aute ravnatelja parkirane na travnjaku

U školi se održavao skup ravnatelja za čije automobile nije bilo mjesta u dvorištu pa su mnogi parkirali na obližnjoj livadi
 Ivan Klindic / CROPIX

U Graditeljsko-tehničkoj školi danas se održao skup ravnatelja svih osnovnih škola u Hrvatskoj, tijekom kojega je nekima od njih pauk odvezao automobil jer su ga nepropisno parkirali na zelenoj površini.

No, cijeli je skup bio loše organiziran - od parkinga do dvorane. Zbog prevelikog broja ravnatelja stvorio se problem jer dvorana nije bila dovoljno velika. Većina sudionika napustila je skup već na početku dok su neki bili ispred dvorane.

Najuporniji su se gužvali unutra. One koji su zbog gužve odlučili napustiti predavanje, dočekalo je veliko iznenađenje. Naime, zbog velikog broja sudionika skupa nije bilo dovoljno parkirališnih mjesta na prostoru škole zbog čega su mnogi ravnatelji svoje automobile ostavili ispred ograde škole. I to na zelenoj površini.

Netko je prijavio parkirane automobile koji su nepropisno parkirani na zelenoj površini pa je odmah reagirala Služba premještanja i prijenosa vozila Zagrebparkinga, poznatija kao pauk. Komunalni su redari paucima odvezli više automobila zbog parkiranja na zelenoj površini, a jedan od svjedoka cijelog događaja rekao nam je kako su neki dobili i novčanu kaznu za nepropisno parkiranje.

FOTO: Ivan Klindić / CROPIX

- Vidio sam kako pauk odvozi jedan automobil, dok su još dva-tri bila u pripremi za odvoz. Kako sam čuo iz razgovora ogorčenih ravnatelja, nekima su na vjetrobranskom staklu bile umetnute i kazne. Ravnatelji i ravnateljice osnovnih škola bili su jako ljuti. Ne toliko na pauk-službu koliko na organizaciju skupa zbog koje su bili primorani parkirati na zelenoj površini. A to ih je skupo stajalo - kaže Ivan koji se danas našao ispred Graditeljsko-tehničke škole.

FOTO: Ivan Klindić / CROPIX

Neslužbeno doznajemo da je šest automobila završilo na deponiju na Zagrebačkom velesajmu. Pauk je pozvala komunalna inspektorica s područja Novog Zagreba koja je, kako doznajemo, ravnatelje upozorila da se ne smiju parkirati na travi, ali je nisu poslušali. Automobile su ostavili na zelenoj površini pa je komunalna inspektorica po svojoj dužnosti pozvala pauk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 03:21