NA ULICAMA 22. TRAVNJA

INFOGRAFIKA Taksi Cammeo ćemo naručiti SMS-om i u njemu besplatno surfati

Umjesto taksimetra, u 76 novih vozila Cammeo je instalirao uređaj taxitronic, koji računa cijenu vožnje, ima ugrađen GPS, omogućava kartično plaćanje i printa račune

ZAGREB - Taksi Cammeo na zagrebačke ulice izlazi 22. travnja točno u 6 sati ujutro!

Taj petak Zagrepčani će se napokon susresti s jeftinijom taksi uslugom, ali i brojnim novitetima u načinu obavljanja prijevoza.

Za 5 kilometara 30 kuna

Kako nam je potvrdio sam vlasnik Cammea Kosta Minovski, u ukupno 76 vozila s koliko zasad raspolaže njegova tvrtka (uglavnom je riječ o modelu Škoda Octavia), građani će se voziti po cijeni od 30 kuna na relaciji dugoj pet kilometara.

Za razliku od Udruženja Radio taksi, njihove konkurencije i dugogodišnjih monopolista u metropoli, Cammeo neće imati vlastita taksi stajališta. Isključivo će ih se pozivati preko dispečera na broj 1212 ili zaustavljanjem na cesti, ukoliko je vozilo prazno. Suprotno najavama, Cammeo neće ‘skupljati’ građane na cesti i omogućiti im vožnju ako se u vozilu već nalazi stranka.

‘High tech’ dodatak

Razlog za to je još jedan novitet koji će Cammeo uvesti: umjesto taksimetara, u njihovim će se automobilima nalaziti uređaj “taxitronic”, vrijedan 16 tisuća kuna, kakav koriste samo španjolski taksisti.

Osim što će pokazivati cijenu vožnje, “taxitronic” u sebi objedinjava navigacijski sustav, omogućava kartično plaćanje i automatski printa račune u trenutku kada vožnja završi. Svako vozilo imat će još jedan ‘high tech’ dodatak, a to su ‘Wi fi spotovi’, što znači da će svaka stranka u taksiju moći besplatno pretraživati internetske stranice putem svojih prijenosnih računala i mobitela.

- To ćemo i istaknuti na svim našim automobilima. Na njima će stajati upečatljiv natpis ‘Taksi za surfanje’. Uvest ćemo i još ‘šminkerskih’, ali praktičnih mogućnosti, a to je pozivanje taksija putem SMS poruka i e-mail naručivanje vozača - kaže Minovski.

Novi trend u imidžu

Cammeo će pokrenuti i novi trend u imidžu zagrebačkih taksista. Ukupno 250 vozača koji će raditi u tri smjene preko tjedna će nositi crna odijela i cipele. Ležerniji izgled bit će dopušten vikendima, ali i za to je predviđen ‘dress code’.

- Umjesto sakoa, vozači će subotom i nedjeljom nositi prsluke. Danju crni, a noću žuti. Bit ćemo prepoznatljivi i jedinstveni, a to ćemo dokazati čim izađemo na zagrebačke ulice - kaže Minovski.

Koliko ćemo plaćati taksi Cammeo?

Prva dva kilometra vožnja će biti besplatna. U trećem kilometru vožnje ‘taxitronic’ pokazat će iznos od 15 kuna, što je podsjeća na svojevrsni start vožnje. Svaki kilometar vožnje stoji pet kuna, što znači da bi vožnja od pet kilometara stajala 30 kuna, a vožnja od 10 kilometra 60 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:49