OTVORENO SKIJALIŠTE

FOTO, VIDEO: DOSTA VAM JE ZAGREBAČKOG SMOGA? Na samo pola sata od centra grada prava je zimska idila

 
 Čitatelj Jutarnjeg lista

Dok se Zagreb guši u magli i smogu, na samo pola sata od centra grada prava je zimska idila. Skijalište na Sljemenu je otvoreno i građani uživaju u zimskim radostima, iako su, zasada, zbog nedostatka prirodnog snijega otvoreni samo crveni spust i bijela livada te trosjedežnica i bijela vučnica.

Za vikend se očekuje više skijaša i bordera, ali i koja pahilja prirodnog snijega koji će sigurno popraviti stanje na stazi, iako se oni najzagriženiji ljubitelji bijelih padina ni sada ne žale.

Čitatelj Jutarnjeg lista

'Staza je tvrda ali solidna. Može se voziti, iako treba biti malo oprezniji. Ali svejedno uživamo', kažu borderi Krešo i Domagoj koji su nam i poslali fotografije i snimke.

Čitatelj Jutarnjeg lista

Radno vrijeme skijališta je svaki dan od 09:00 do 16:00 sati, a utorkom i četvrtkom možete uživati i u noćnoj vožnji od 19:00 do 22:00 sata, stoji na službenim stranicama Sljeme.hr.

Ako se ipak odlučite za sanjke, znajte da je po skijaškim stazama sanjkanje zabranjeno, ali za vas je predviđen istočni dio Činovničke livade.

Čitatelj Jutarnjeg lista

No odlučite li ići na Sljeme preko tjedna, znajte da je zbog izgradnje žičare, Sljemenska cesta na dijelu od Ulice Bliznec (Pilana Bliznec) do objekta Stara Lugarnica (smjer iz Zagreba prema vrhu Sljeme) zatvorena od 09:00 sati do 16:00 sati. Preko vikenda cesta je otvorena svo vrijeme.

Čitatelj Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:58