NAGLA PROMJENA VREMENA

FOTO: JAKO OLUJNO NEVRIJEME U ZAGREBU Zatvorena Vončinina ulica, poplava u Dubravi!

Zbog puknuća asfalta u oba je smjera zatvoren promet Vončininom ulicom u Zagrebu, izvijestila je zagrebačka policija. U kratkoj policijskoj obavijesti stoji kako je ulica zatvorena od 11,40 sati
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Zagreb je u ponedjeljak prijepodne pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme. Iako je jutro bilo sunčano, vrijeme se brzo promijenilo te su glavni grad Hrvatske nadvili tamni oblaci.

Zbog puknuća asfalta u oba je smjera zatvoren promet Vončininom ulicom u Zagrebu, izvijestila je zagrebačka policija. U kratkoj policijskoj obavijesti stoji kako je ulica zatvorena od 11,40 sati.

U Dubravi je nekoliko ulica zbog ogromne količine kiše poplavljeno. Prema informacijama koje se šire društvenim mrežama, voda je bila duboka čak pola metra, te je poplavljena Grižanska ulica, sve do Hrvatskog proljeća, javlja Net.hr .

Kako se doznaje u JVP Dubrava, prvi su građanima u pomoć pristigli vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava - spašavali su građane koji su se našli u automobilima u vodi, a koja je prema neslužbenim procjenama bila duboka i 75 centimetara.

Voda je poplavila podrume, a vatrogasci pomažu građanima ispumpavati vodu. Iz javne vatrogasne postaje Dubrava za Danas.hr su rekli da je samo u Dubravi u tijeku 30-tak intervencija.

Zagrebački vatrogasci su potvrdili da ukupno odrađeno 30-ak intervencija, dok je u tijeku njih 40.

Po čitavom gradu su poplavljeni podrumi, a vatrogasci pomažu oko ispumpavanja i uklanjaju srušena stabla, doznaje se iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Zbog vremenskih uvjeta promet teče sporije, priopćili su iz ZET-a.

Moguća su manja kašnjenja izazvana gustoćom prometa, osobito u gradskom središtu.

Interventne ekipe ZET-a su na terenu kako bi, bude li potrebe, mogle djelovati u što kraćem vremenu, osobito u predjelima gdje su zabilježene veće padaline, grmljavina i jak vjetar.

U utorak se očekuje promjenjivo vrijeme, a sredinom dana bi mogla pasti kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom.

I ostatak Hrvatske u ponedjeljak očekuje promjenjivo i nestabilno vrijeme. Povremene kiše te pljuskova s grmljavinom do sredine dana zahvatit će većinu predjela uz Jadran.

I u utorak će vrijeme će u Hrvatskoj biti promjenjivo sa sunčanim razdobljima, ali i dalje s povremenom kišom te pljuskovima i grmljavinom osobito sredinom dana poslijepodne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 18:27