NA TAPETI

FOTO: BANDIĆA REŠETALI VRUĆIM PITANJIMA U tijeku je napeta sjednica Gradske skupštine Zagreba

 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Zagrebačka Gradska skupština u utorak je bez veće rasprave jednoglasno prihvatila 22 točke dnevnog reda, među kojima je i prijedlog zaključka gradonačelnika Milana Bandića o davanju prethodne suglasnosti za ulaganje sredstava u sportsku građevinu - Sportsko rekreacijski centar (SRC) Svetice.

Na početku sjednice nazočno je bilo 38 gradskih zastupnika, a ubrzo im se priključilo još troje, tako da je nazočan 41 od ukupno 51 gradskog zastupnika.

Za raspravu oko dnevnog reda skupštinske sjednice jedino se javio gradski zastupnik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) Ivan Tepeš koji smatra da bi prijedlog o "Davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama i dopuni Statuta Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog" trebao proći redovnu proceduru - da se Odbor za kulturu o tome izjasni te je zatražio da se sazove sjednica tog Odbora.

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor složio se da treba održati sjednicu te najavio da će biti održana kada je sazove predsjednik Odbora.

Nakon što je jednoglasno izglasan dnevni red, počeo je "aktualni sat" na kojemu gradski zastupnici postavljaju pitanja gradonačelniku Bandiću i predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga Dejanu Fičku. Za postavljanje pitanja prijavilo se 16 gradskih zastupnika.

Na sjednici bi zastupnici, među ostalim, trebali raspravljati i o gradonačelnikovim prijedlozima odluka o davanju u zakup i na drugo korištenje javnih površina, o dopunama odluke o autotaksi prijevozu, o izmjenama odluke o uređenju prometa i o prijedlogu programa za mlade Grada Zagreba od 2015. do 2018. godine.

Na dnevnom redu su, uz ostalo, i Bandićevi prijedlozi odluka o dodjeli izuzete državne potpore za premještaj poljoprivrednih zgrada i nove državne potpore za zatvaranje proizvodnih kapaciteta na području Zagreba i o proširenju djelatnosti Poliklinike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju. Gradski zastupnici razmatrat će i zaključak o doznačavanju sredstava za pokrivanje gubitka Klinike za psihijatriju Vrapče i o prihvaćanju dodatka Ugovoru o osnivanju Zaklade "Hrvatska kuća disanja".

Na dnevnom redu je i davanje suglasnosti na Odluku o izmjenama i dopuni Statuta Dječje bolnice Srebrnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:41