ZAHTJEV BANDIĆA

'DOK NE STIGNU NOVI, NE MIJENJAMO NIŠTA' Uprava Holdinga ne želi se odreći menadžerskih ugovora

Gradonačelnik Milan Bandić traži od Uprave Holdinga da se odreknu menadžerskih ugovora i da riješe problem viška ljudi
 Boris Kovacev / CROPIX

SPOR Uprava Holdinga o vlastitim otpremninama:

‘Ne mijenjamo ništa sve dok ne dobijemo nacrte novih ugovora’

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, Dejan Fičko, i ostali članovi Uprave ne misle se tako lako riješiti menadžerskih ugovora koje su potpisali krajem ožujka ove godine.

Iako im je gradonačelnik Milan Bandić na sjednici Gradske skupštine poručio da to moraju promijeniti do kraja ovoga tjedna, iz Holdinga stižu poruke kako to planiraju učiniti tek kad na stol dobiju nove ugovore o radu.

- Uprava Zagrebačkog holdinga nije službeno primila prijedloge novih ugovora o radu te će se na zahtjev o izmjeni očitovati kada oni stignu - službeni je odgovor koji smo dobili iz Zagrebačkog holdinga.

Za Bandića su sporni dijelovi ugovora zbog kojih se, kako je sam priznao, osjećao kao na roštilju, koji određuju visinu otpremnine u slučaju da otkaže suradnju novoj Upravi. U tom slučaju, prema ugovoru, članovi Uprave imaju pravo na otpremninu u visini pola bruto plaće za svaki mjesec do isteka četverogodišnjeg mandata. Sadržaju ugovora, kako smo prije pisali, punu suglasnost dali su i članovi Nadzornog odbora Holdinga, što se Bandiću nije nimalo svidjelo i zbog čega su moguće neke smjene. Bandić im je poručio i da u Holdingu ima 220 zaposlenika koji su zaposleni po stranačkom ključu, a velik broj njih danas radi u Direkciji te kako i taj problem moraju hitno riješiti.

Nova Uprava ne želi putem medija polemizirati sa svojim formalnopravnim šefom, nego o svim mogućim problemima razgovarati na sastancima s gradonačelnikom. Ipak, odgovorili su kako rade na rješavanju problema viška zaposlenih.

- Trenutačno je u proceduri izmjena i dopuna Pravilnika o sistematizaciji poslova, nakon čega će se utvrditi broj izvršitelja za obavljanje poslova svakog pojedinog radnog mjesta - odgovaraju nam iz Holdinga.

Otkako su mu vraćene dužnosti, Bandić gotovo svakodnevno kritizira i propitkuje rad nove Uprave. Prvo je tražio svu dokumentaciju o natječaju po kojem su izabrani na te funkcije, proziva ih zato što s njim ne obilaze grad te ih kritizira jer je razdvojena objedinjena javna nabava Grada i Holdinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:46