OD ZAVRTNICE DO HEINZELOVE

'DO KRAJA GODINE SREDIT ĆEMO PAPIRE' Bandić najavio izgradnju punog profila dionice nove Branimirove

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas na sjednici Gradske skupštine da će do kraja godine biti riješeni imovinsko pravni odnosi.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas na sjednici Gradske skupštine da će do kraja godine biti riješeni imovinsko pravni odnosi kako bi se dionica nove Branimirove od Zavrtnice do Heinzelove ulice mogla izgraditi u punom profilu.

Bandić je na aktualnom satu, odgovarajući na pitanje zastupnika Miroslava Polovanca (HSLS) rekao da se radi i na pripremi produljenja nove Branimirove u Sesvetama do Varaždinske ceste. Također je rekao da se radi i na produženju Radničke ceste do Petruševca te najavio proširenje dijela Slavonske avenije od kraja mandata.

Odgovarajući na upit zastupnice Margarete Mađerić (HDZ) zašto nije predložen plan gospodarenja otpadom i zašto odlagalište otpada Jakuševac radi bez uporabne dozvole, te da nisu poštivani rokovi o njegovu zatvaranju i preseljenju kompostane Bandić je rekao da je to odlagalište sadrži 8,5 milijuna kubnih metara neselekcioniranog otpada i saniran je najmodernnijim tehnološkim postupkom. Najavio je da će u listopadu na skupštini biti plan gospodarenja otpadom i problem biti riješen te da se na njegovu rješavanju intenzivno radi. Također je rekao da bi volio znati na temelju kojih dozvola rade ostala odlagališta otpada u Hrvatskoj.

Na upit zastupnika Nenada Matića (HSS) kako će Zagreb zaštititi potraživanja u visini od 20 milijuna kuna prema tvrtki DIOKI, pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić je rekao da grad neće ugroziti postupak predstečajne nagodbe i da će postupiti kao i ostali vjerovnici, podsjetivši da Zagreb potražuje 20 od ukupno 905 milijuna kuna potraživanja prema DIOKI-ju. Matić je pitanje za govornicom postavio sa šeširom na glavi rekavši kako će, čini se, radnicima DIOKI-ja od svega samo to preostati, aludirajući da će vjerojatno nakon svega morati prositi.

Na zastupničko pitanje Marija Župana (HDZ) kada misli zatvoriti glavni odvodni kanal koji prolazi kroz Kozari puteve i Struge i širi neugodne mirise, Bandić je odgovorio kako će to učiniti do kraja mandata. Podsjetio je kako je već sada tamo situacija puno bolja nego prije kada je to, kako je rekao bio "drek river", a sada bi se tamo mogle napraviti i fontane.

U dnevni red sjednice po hitnom postupku uvršten je i prijedlog zaključka o informaciji o kratkoročnom zaduženju i prodaji potraživanja od Grada Zagreba, na zahtjev predsjednika prave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića koji je izvijestio da su po preuzimanju dužnosti, prije dva dana, zatekli 1,4 milijarde obveza, a od kojih je 700 milijuna kuna dospjelih obveza, pa treba brzo djelovati i zatražio potporu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:24