BURA U SKUPŠTINI

Čović: Povući ću se ako ne riješimo problem ZET-a, Bandić: Nisam pijan da vam odobrim poskupljenja!

Atmosfera se u Skupštini očekivano razbuktala zbog sukoba gradonačelnika, predstavnika Holdinga i dijela zastupnika oko poskupljenja cijene javnog gradskog prijevoza
 Tomislav Krišto / CROPIX

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović najavio je na današnjem aktualnom satu Gradske skupštine da će se povući sa svoje pozicije ukoliko zajedničkim snagama Grad, zastupnici u skupštini i Holding ne riješe problem Zagrebačkog električnog tramvaja.

- Tako više ne ide, s Čovićem ili bez njega. Nije fer i Holding će teško funkcionirati, ako ne riješimo problem problem ZET-a. Naravno da je će u tom slučaju biti besmisleno stajati na ovom mjestu i ja ću s ove pozicije povući konsekvence - rekao je Čović.

Atmosfera se, dakle, očekivano razbuktala zbog sukoba gradonačelnika Milana Bandića, predstavnika Holdinga i dijela zastupnika u Skupštini oko poskupljenja cijene javnog gradskog prijevoza. Holding je, naime, izradio novi prijedlog prema kojem studentski mjesečni pokazi poskupljuju sa 83 na 180 kuna, radnički s 290 na 360, dok pojedinačna karta poskupljuje s 8 na 12 (izvan vozila), s 10 na 15 kuna (u vozilu) i sa 7,5 na 10 kuna (e-vrijednosna karta).

Tim poskupljenjem Holding planira riješiti dio financijskih problema u ZET-u koji je samo prošlu godinu završio u minusu od 300 milijuna kuna.

Međutim, gradonačelnik Bandić bez čijeg odobrenja ovaj prijedlog ne može proći, ne planira Holdingu dati zeleno svjetlo.

- Radi se izuzetno odgovornoj i osjetljivoj temi i teško je ovdje povući potez. No ja neću pristati na poskupljenja. Nisam pijan. Holding je zamišljen tako da se novem profitabilnih podružnica pokrivaju problemi drugih. Nisu uštedili koliko su trebali, a sada zahtjevaju da im odobrim poskupljenja - istaknuo je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:48