BITKA ZA ZAGREB

'BANDIĆU JE U KAMPANJI NAJVEĆI DONATOR OPET BIO GRAD ZAGREB' Ostojić predao izvješće

ZAGREB - Rajko Ostojić, kandidat za gradonačelnika Zagreba , komentirao je danas predaju financijskih izvješća gradonačelničkih kandidata gradskom izbornom povjerenstvu. Ostojić je naglasio kako je njegovo izvješće u potpunosti transparentno, na desetak stranica te da su, u skladu sa zakonom, prijavljene sve potrošene stavke u izbornoj kampanji.

– Prijavili smo svaku kavu koju smo popili u stožeru, sve je čisto i transparentno i zbog toga sam iznimno ponosan. Iza moje kampanje neće ostati nikakvi repovi, a to je najvažnije – istaknuo je Rajko Ostojić.

Ostojić se također osvrnuo kampanju svog protukandidata kojem su opet, kao i za predsjedničkih izbora 2009. godine, najveći donatori bili građani Grada Zagreba te gradski proračun. Samo za odnose s javnošću, ured gradonačelnika je 2013. godine izdvojio 15 milijuna kuna koje je realizirao već u prva dva kvartala ove godine.

– Ne vidim u financijskom izvješću mog protukandidata koliko su koštali plakati s nepostojećom nagradom o mobilnosti, koliko su koštali plakati i sama biciklijada na dan izborne šutnje u Prepuštevcu te koliko su koštali oglasi istine. Čini se da je mom protukandidatu opet najveći donator bio proračun Grada Zagreba – rekao je Ostojić

Ostojić je također naglasio kako mu je drago što je dosadašnji gradonačelnik preuzeo njegovu ideju stavljanja u funkciju praznih gradskih prostora, uz opasku da je cilj bio prostore bez najamnine ponuditi građanima, a ne vlastitoj nezavisnoj listi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:08