POZIV GRADONAČELNIKA

Bandić studentima: Dođite čistiti snijeg!

Jedna osoba ozlijeđena prilikom padanja snijega s krova, autobusni i tramvajski promet se normalizirao
 Ronald Goršić/CROPIX

NOVO 12:30 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je danas javni poziv studentima grada Zagreba da se uključe u organizirano čišćenje snijega u gradu, priopćeno je danas iz njegova ureda.

Bandić je pozvao zainteresirane studente da se jave u Studentski servis (Savska cesta 25), gdje će dobiti sve potrebne informacije.

Zagrebački gradonačelnik od jučer je na čelu stožera Zimske službe, a kasno sinoć naglasio je da je potrebno angažirati oko 1000 studenata koji će čistiti snijeg na nogostupima i parkirališnim mjestima te oko bolnica i drugih ustanova.

---------------------

10:38 Jedna je osoba ozlijeđena, a oštećeno je nekoliko vozila prilikom klizanja i padanja snijega s krovova zgrada u Zagrebu, izvijestio je jutros Državni centar zaštite i spašavanja.

Zbog snijega je također na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije palo više stabala i grana na prometnice.

Uslijed snježnih oborina došlo je do oštećenja nekoliko strujnih i telefonskih vodova i stupova te zakretanja više semafora u Zagrebu.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je i velik broj dojava od građana u vezi s neočišćenim pločnicima i kolnicima te jednu dojavu o puknuću vodovodne cijevi.

Autobusni i tramvajski promet se normalizirao. Aktivnosti na čišćenju snijega se nastavljaju svim raspoloživim kapacitetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 08:04