NIZ ROŠADA

BANDIĆ SMIJENIO CIJELU UPRAVU HOLDINGA 'Morali su otići. Ne žive s vremenom u kojem se nalazimo'

Zagreb, 210515.Krizanje Ukranjinske i SR Njemacke.Otkrivanje spomenika Ukrajinskom pjesniku Tarasu Sevcenku.Na fotografiji: Milan Bandic.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

Zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić, kao što je i najavio prošlog tjedna, u ponedjeljak ujutro smijenio Upravu Zagrebačkog Holdinga, stoji na službenim stranicama tvrtke.

- Skupština trgovačkog društva Zagrebački holding s današnjim je danom razriješila dužnosti predsjednika Uprave Dejana Fička te njezine članove Denisa Nikolu Kulišića, Krešimira Kvaternika i Mariju Cvrlje - navodi se u priopćenju.

Skupština Društva donijela je odluku da se Anu Stojić Deban, dosadašnju predstojnicu Ureda Uprave Zagrebačkog holdinga, imenuje predsjednicom Uprave društva koja će obnašati tu funkciju do imenovanja nove Uprave društva.

Gospođa Stojić Deban prihvatila je odluku Skupštine Društva te je pokrenut postupak upisa u Trgovački sud.

Podsjetimo, Bandić je u utorak najavio mogućnost smjene članova Uprave Zagrebačkog holdinga na čelu s predsjednikom Dejanom Fičkom, ne odreknu li se unosnih menadžerskih ugovora, za koje je rekao da su prošlost.

"Ako dođe do smjene članova Uprave Holdinga, onda će to biti zbog njihovog nečitanja znakova vremena i nekorespondiranja s vremenom u kojem živimo. Menadžerski ugovori su definitivno prošlost. Oni se u ovo vrijeme ne mogu implementirati i ne mogu primijeniti. Žao mi je zbog toga. Ako dođe do najgorega, da moraju otići, onda ću ih nositi na duši, ni kriv ni dužan. Ali, eto, to je život", izjavio je Bandić novinarima u Gradskom vrtu Borovje, gdje je uručio 67 ugovora novim korisnicima vrtnih parcela.

Istaknuo je kako mu je žao što članovi Uprave nisu pozitivno odgovorili na nove ugovore, koje su, tvrdi, dosad konzumirali svi članovi Uprave Holdinga zadnjih 15 godina.

"Oni to ne razumiju ili neće razumjeti", poručio je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:16