ISPROVOCIRALI GA?!

Bandić povukao sve točke dnevnog reda sa Skupštine: Ajmo raditi cirkus!

Bandić je prvi puta otkako je gradonačelnik povukao sve točke koje je predložio. Isprovocirala ga je zastupnica HNS-a Paliković Gruden. 'Moj prijedlog je i da preuzmete upravljanje gradom', kaže Bandić
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Gradonačelnik Milan Bandić danas je, po prvi puta otkako je gradonačelnik, povukao sve točke dnevnog reda koje je predložio sa sjednice Gradske skupštine!

Isprovocirala ga je zastupnica HNS-a i potpredsjednica Skupštine Morana Paliković Gruden koje je zatražila da se s dnevnog reda skinu točke 20. i 21.

Riječ je Zaključku o prihvaćanju darovanja nekretnina u vlasništvu Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan, ukupne vrijednosti oko 14 milijuna kuna, kojom bi se omogućila izgradnja dijela Ulice Antuna Šoljana (od Gospodske ulice do Jankomira).

- Povlačim sve točke. Moj prijedlog je i da preuzmete upravljanje gradom. Zašto odgađate stvari? Skinut ćemo točke, pa ćemo raspravljati o nečem trećem. Mislio sam da smo supostavili dobar kontakt sa Skupštinom, ali to očito nije tako. Ako ćemo raditi cirkus, ajmo raditi cirkus - rekao je Bandić.

Nakon što je Bandić povukao sve točke, predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem zatražio je pauzu od 30 minuta i izrazio žaljenje.

- Žao mi je što je do ovoga došlo. Raspravljat ćemo samo o preostalim točkama koje su predložili zastupnici - rekao je Šprem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:08