GRAD ČASTI

Bandić otvorio besplatan parking s 550 mjesta u središtu Zagreba

Zagreb, 070911.Gradonacelnik Milan Bandic otvorio je danas novi parking u neposrednoj blizini Paromlina.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubasic / CROPIX

ZAGREB - Zagrepčani od danas svoje automobile mogu besplatno parkirati na parkiralištu izgrađenom unutar zapuštenog kompleksa Paromlin, najpoznatijeg spomenika industrijske arhitekture u Zagrebu.

Izgradnja parkirališta s 550 parkirnih mjesta, javnom rasvjetom i krajobraznim uređenjem košta 5 milijuna kuna. Iako je najavljivano da će ga koristiti zaposlenici Gradske uprave, gradonačelnik Milan Bandić danas je rekao kako će se građani moći besplatno parkirati 12 sati dnevno.

Time je, nakon što je bez dogovora snizio cijene i produljio vrijeme parkiranja, zadao novi udarac Zagrebparkingu, podružnici Zagrebačkog holdinga. Naime, novoizgrađeno parkiralište, smješteno u blizini Gradske uprave, KD Vatroslava Lisinskog, Zagrebačke banke i Glavnog kolodvora, nalazi se odmah uz ono Zagrebparkinga, koje se naplaćuje.

Ipak, Bandić vjeruje da će i to parkiralište biti popunjeno, a istodobno odbacuje novinarske upite da je otvaranjem novog, besplatnog, krenuo u predizbornu kampanju.

- To je najbolje što se moglo dogoditi Zagrepčanima, koji dolaze u grad iz Novog Zagreba i stvaraju gužve u centru i na Zelenom valu. Još treba osmisliti način kako izbjeći zlouporabu parkirališta i upozoriti građane da je isteklo vrijeme parkiranja. Nema parkiranja na pet dana jer se automobili trebaju što češće izmjenjivati. I što je najbitnije, u ponedjeljak želim vidjeti posađen travnjak, kao na Wembleyu - rekao je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:28