ŠTEDNJA U GRADU

BANDIĆ OPET REŽE 'Nema više para! Ukidamo službene aute za šefove Holdinga'

Tako se gradski dužnosnici u Holdingu i Upravi više neće moći hvaliti da imaju 'svoj' auto, novi i službeni, rekao je Bandić
 Neja Markicevic / CROPIX

ZAGREB - Dužnosnici u Zagrebačkom holdingu i Gradskoj upravi više se neće voziti u službenim automobilima gdje, kako i koga hoće, poručio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"U Gradu Zagrebu para je sve manje i treba štedjeti gdje god se može", rekao je Bandić na sastanku Koordinacije gradonačelnika, predsjednika Gradske skupštine i vijeća gradskih četvrti navodeći kako u Gradskoj upravi razmišljaju o tome da se kroz mjesec dana riješe dijela službenih automobila koji stoje u Holdingovoj garaži ili da ih koriste po principu taksija - nazoveš i vozač te odveze gdje treba.

Tako se gradski dužnosnici u Holdingu i Upravi više neće moći hvaliti da imaju "svoj" auto, novi i službeni, dodao je.

Kada je riječ o malim komunalnim akcijama u Zagrebu, problem nije u novcu nego u planiranju, budući da se akcije dosad gotovo nikada nisu realizirale u potpunosti, a iznimka neće biti ni ova godina jer je dosad realizirano tek polovica od planiranih akcija u 17 gradskih četvrti.

POČINJE RASPRODAJA HOLDINGA Bandić ide u privatizaciju odvoza smeća, održavanja zgrada i tržnica

Pročelnik Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić je izvijestio da je za male komunalne akcije ove godine izdvojeno 170 milijuna kuna te ustvrdio da bi se akcije ostvarivale bolje i više kad bi se vijeća gradskih četvrti bavila samo održavanjem prometnica, zelenih površina i dječjih igrališta, umjesto planiranjem izgradnje vrtića i škola, a tako smatra i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Vrtići se grade iz gradskog proračuna, a ne iz sredstava namijenjenih malim komunalnim akcijama. Radite svoj posao i mene imate za suradnika", poručio je Bandić predsjednicima vijeća gradskih četvrti.

Posebno se osvrnuo na gradnju dva vrtića u Brezovici i Dragonošcu kad je predsjednik vijeća gradske četvrti Brezovica Vladimir Iviček (HDZ) ponovno ustvrdio da je u Dragonošcu, gdje živi 17 mališana predškolske dobi, ekonomski neisplativo graditi vrtić i da vrtić najprije treba Brezovica.

"Nije na vama da gradite vrtiće, škole i tržnice. Gradsku politiku vodi gradonačelnik i na meni je odgovornost za cijeli Zagreb i za njegove rubne dijelove. Nemojte raditi moj posao i posao Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport", rekao je Bandić.

Pohvalio je gradsku četvrt Maksimir gdje su Zrinjevac i Zagrebačke ceste obavile do 90 posto radova, a vijeće već ima plan malih komunalnih akcija za 2014. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 17:48