ZAŠTITA GRAĐANA

Bandić o odbijanju poskupljenja ZET-a: Građane se u doba krize ne smije dodatno opterećivati

Zagrebački je gradonačelnik istaknuo kako je ZET trebao ranije razmišljati da bi odgoda poskupljenja ozbiljno mogla ugroziti njegovo poslovanje i pad kvalitete prijevoza
Zagreb, 071210.Tramvaji koji voze zagrebackim ulicama.Na slici: tramvaj niskopodna serija 2200.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Svako se poskupljenje za svaku lipu u vremenima gospodarske krize i recesije mora uzeti s rezervom i oprezom i biti dobro obrazloženo kako se građane ne bi dodatno opteretilo - rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirajući svoju odluku o uskraćivanju suglasnosti Zagrebačkome holdingu na poskupljenje usluga javnoga gradskog prijevoza od 1. veljače.

- Svi čimbenici koji odlučuju o poskupljenju, pogotovo kad je riječ o zahtjevu za povećanjem za više od 50 posto, trebaju biti odgovorni za donošenje odluka - pojasnio je Bandić te dodao kako on osobno od toga ne bježi.

Bandić je napomenuo da je Holdingu uputio upit o planu poslovanja u 2012. i zatražio izvješće Nadzornog odbora te stajalište trgovačkog društva, međutim odgovor još nije dobio.

Osim toga istaknuo je kako je ZET trebao ranije razmišljati o činjenici da bi odgoda poskupljenja ozbiljno mogla ugroziti njegovo poslovanje i pad kvalitete prijevoza .

- Još sam početkom 2008. godine upozoravao na potrebu racionalnijeg poslovanja - naglasio je Bandić te dodao kako ZET nije poskupio od 2008. te da je i danas jeftiniji nego u Splitu ili Rijeci.

U Gradu Zagrebu još nisu odlučili niti što će s zahtjevom za poskupljenje odvoza smeća te najavom novog modela naplate. Pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo objasnio je kako se još razmatra hoće li se naplata vršiti prema metru četvornom, broju članova kućanstva ili volumenu otpada. Bandić smatra da je najpoštenija kombinacija naplata po volumenu i broju članova kućanstva.

Zagrebački se gradonačelnik osvrnuo i na dovršetak izgradnje bazena na Sveticama za kojeg očekuje da će biti gotov do početka kupališne sezone 2012. Isto tako, vjeruje da će Grad Holdingu redovito uplatiti sve svoje obveze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:42