VELIKI SKUP

BANDIĆ NA SASTANKU S PREDSJEDNICIMA MJESNIH ODBORA I GRADSKIH ČETVRTI Obećao posjetiti Brezovicu zbog žalbi oko kompostane

Milan Bandić
 Ronald Goršić / Hanza Media

Veliki sastanak na temu gospodarenja otpadom u Zagrebu održao se u srijedu u restoranu Gastro Globusu kod Velesajma, a prisustvovali su svi predsjednici mjesnih odbora i gradskih četvrti, s predstavnicima iz Grada i Holdinga te gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Okupljenima je predstavljen novi Nacrt Plana gospodarenja komunalnim otpadom te popratne aktivnosti koje će se u skladu s njime provoditi. Na sastanku je bilo nekoliko stotina ljudi.

Najveći naglasak bio je na provođenju lokalnih kampanja i tribina kako bi se građanima što bolje objasnio novi način sortiranja i odlaganja otpada. Naime, zadaća je svih mjesnih odbora da u svom kvartu provedu potrebnu edukaciju građana te da koordiniraju akcije odvojenog prikupljanja otpada.U slučaju da se zanemari ta stavka, odgovorne osobe iz gradskih četvrti i mjesnih odbora mogle bi imati ozbiljne posljedice.

- Rečeno nam je da ako ne budemo provodili kvalitetno svoje dužnosti glede gospodarenja otpadom, prijeti nam otkazivanje dužnosti - rekao nam je jedan predsjednik mjesnog odbora.

Najviše je žalbi u srijedu na sastanku bilo zbog gradnje kompostane u Brezovici. Predstavnici gradske četvrti i mjesnih odbora istaknuli su kako su prikupili više od pet tisuća potpisa stanovnika protiv gradnje kompostane, što je iznenadilo gradonačelnika Zagreba Bandića.

- Doći ću osobno u Brezovicu da se uvjerim u to - obećao je građanima na sastanu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:49