REAKCIJA GRADONAČELNIKA

BANDIĆ KOMENTIRAO BURNU RASPRAVU U SKUPŠTINI I SURADNJU S HDZ-om Otkrio zašto je povukao sve amandmane na GUP

Milan Bandić
 Damjan Tadić / Hanza Media

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon susreta sa gradonačelnikom Čazme Dinkom Pirakom s kojim je danas u zgradi Gradske uprave potpisao Povelju o suradnji i prijateljstvu dvaju gradova komentirao je situaciju s GUP-om i amandmanima HDZ-a.

"Nema nadmudrivanja. Sve što sam rekao na presici prije skupštine stojim kod toga", kazao je Bandić.

Tvrdi i da su povukli sve amandmane koje su imali jer amandmani nisu bili njegova ideja.

"Rekao sam i ponovit ću, jedino pošteno i korektno je da se povuku svi amandmani jer moja ideja nisu bili amandmani. Tko se bude ponašao drugačije, ima nešto ispod stola ili bude htio zaustaviti razvoj grada, znam što će napraviti naš klub. Povući amandmane, glasati za GUP koji je prošao proceduru, dvije javne rasprave i suglasnost dva ministarstva", kazao je Bandić.

Na pitanje zašto nije u Gradskoj skupštini, gradonačelnik Bandić je kazao da ga nije izabrala Skupština nego građani.

"Ja nisam premijer kojeg bira parlament da mora stalno čučati u parlamentu. U skupštini sam kada mislim kada treba biti, cijeneći svakog zastupnika u parlamentu ove zemlje. 5. veljače sam sve rekao, u subotu sam to i napisao i sad sam vam rekao stav pošteno i korektno. To je jedino ispravno, pošteno, transparentno do kraja i stajat ću kod toga. Oni koji se budu drugačije ponašali ili imaju obaveze prema nekima i ne mogu to završiti pa se zato tako ponašaju ili žele zaustaviti razvoj grada. U startnoj poziciji budućih aktivnosti skinut ćemo rukavice i govoriti drugačije i sa svojim partnerima i opozicijom", kazao je.

Na pitanje novinara je li o svemu razgovarao s premijerom, gradonačelnik Bandić je kazao da je rekao sve.

"Istinu ste u subotu vidjeli, ono što je po zakonu proceduralno napravljeno da su provedene dvije javne raspravi, dane suglasnosti, gradonačelnik poštuje zakon", kazao je.

Gradonačelnik je također rekao da će zastupnici HDZ-a odlučiti kako će glasati. Uvjeren je i da će GUP proći u Skupštini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:22