VIŠEDNEVNA TRAKAVICA

Bandić: 'Hoću Bundekfest jer Rujanfest gleda svoj profit. Prevladat će interes Zagrepčana'

Bandić je ove godine odlučio da ne želi da se građanima naplaćuje ulaz na Bundek
 Nenad Dugi / CROPIX

Zagreb će ove jeseni imati dva festivala - Rujanfest i Bundekfest.

Rujanfest, peti tradicionalni festivala piva u Zagrebu, ove će se godine održati na novoj lokaciji, na zapadnom ulazu u Zagreb, nedaleko od trgovačkog centra Westgate, a Bandićev Bundekfest održat će se od 21. do 30. rujna na jezeru Bundek, zaključeno je nakon višednevne trakavice između gradonačelnika i organizatora Rujanfesta.

Naime, svake se godine nakon 19 sati plaćao ulaz na Rujanfest. Cijena ulaznice bila je 15 kuna. Ali, Bandić je ove godine odlučio da ne želi da se građanima naplaćuje ulaz na Bundek. Odbio je dati suglasnost za održavanje festivala na Bundeku, ali i na bilo kojoj drugoj lokaciji u Zagrebu, te iznio objašnjenje u svom stilu.

- Ove posljednje četiri godine to se malo otklonilo ka profitu i privatnom interesu, a gradonačelnik, prateći to, nije mogao to više dozvoliti i, umjesto profita i privatnog interesa, interes građana grada Zagreba ovaj će put prevladati. Za pametne dosta - rekao je gradonačelnik za organizatore Rujanfesta i odlučio napraviti vlastiti festival piva, Bundekfest u organizaciji Grada Zagreba i u suradnji s Udruženjem obrtnika grada Zagreba i Cehom ugostitelja.

Najavio je dobru zabavu, ali i velika glazbena imena. A velika glazbena imena, poput Mate Miše Kovača, pjevat će na Rujanfestu u Zaprešiću. Organizatori su ponudili svim posjetiteljima osigurati besplatan prijevoz busevima do nove lokacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:42