NATJEČAJ ZA DIREKTORE

377 Zagrepčana žele biti šefovi u Holdingu

Najveća je navala na Vodoopskrbu, Robne terminale, Čistoću, ZGOS i ZET

ZAGREB - Ako je suditi po broju prijava na natječaj za 23 direktorska mjesta, Zagrebački holding jedno je od najpoželjnijih poduzeća u državi! Za rukovodeća mjesta u toj tvrtki od danas se bori više od 300 kandidata! Holding je zaprimio 377 prijava, no neki kandidati, koji prema svemu sudeći žele postati direktori pošto-poto, svoje su životopise slali i na sedam adresa.

Stari šefovi pred smjenama

Do danas poslijepodne Holding je obradio ukupno 327 prijava, a iz njih se može iščitati da su 83 prijave došle od zaposlenika gradskog poduzeća. Ostale prijave (njih 244) odnose se na kandidate koji se u Holdingu žele zaposliti po prvi puta. Ističu da je najveća navala na Vodoopskrbu i odvodnju (19 prijava), Robne terminale (19), Čistoću (18), ZGOS (17) i ZET (15 prijava). Za podružnicu Zrinjevac ima najmanje interesa.

U Holdingu napominju da ‘nije riječ o micanju Bandićevih kadrova, već o potrebi za pronalaskom najboljih menadžera koji će poboljšati poslovanje tvrtke’.

Iako je javna tajna da svoje kadrove na rukovodeća mjesta žele postaviti tri stranke koje vuku sve konce u Holdingu (SDP, HNS i HSLS), glasnogovornik Dušan Viro tvrdi da će u odabiru jedini kriterij biti stručnost i kvalitete.

Isto tako, demantirao je i tvrdnje da su nekim kandidatima unaprijed umanjene šanse za prolazak na natječaju. Prvenstveno se to odnosi na sadašnje direktore podružnica, o čijim se smjenama spekulira - Marko Melčić iz Čistoće, Jadranko Robić iz VIO-a, Srećko Vučković iz Zagrebačkih cesta i Zdenko Antunović iz Arene Zagreb.

Rezultati do kraja lipnja

Budući da svako novo zapošljavanje u Holdingu donosi nove troškove, manju prednost imat će kandidati koji su u Holdingu već zaposleni. Natječaj se provodi iako ne postoji dokument - Odluka Uprave o raspisivanju natječaja i usprkos činjenici da je Trgovački sud odbio upisati novu Upravu i NO u registar.

Prema predsjedniku Uprave Ivi Čoviću, ništa od toga nije sporno, pa najavljuje da bi 23 nova direktora mogli biti poznati već krajem ovog mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:04