MEGACENTAR U BUZINU

262 tisuće kvadrata za najveći trgovački centar u Hrvatskoj

Šoping centar Supernova Zagreb, projekt austrijskoga društva m2 Immobilien vrijedan 250 milijuna eura, uskoro bi se trebao početi graditi u Buzinu. Nakon što su Gradu uplatili prvu od deset rata komunalnog doprinosa u iznosu od 9,7 milijuna kuna, investitori su jučer dobili građevinsku dozvolu, a moderni šoping centar, koji će graditi tvrtka Dalekovod, trebao bi biti dovršen za 18 mjeseci.

Grgur Jolić, direktor društva Supernova Hrvatska, najavio je da će radovi početi odmah, “kako bi u jesen 2011. centar bio otvoren posjetiteljima”. Supernova Zagreb bit će sagrađena na površini od 125.000 četvornih metara u Buzinu, između Zračne luke Zagreb i južne obilaznice.

Više od 200 trgovina

Posjetitelji će na dvije razine centra moći kupovati u više od 200 trgovina, uživati u sadržajima za rekreaciju i zabavu, u šest kinodvorana, kuglani, kasinu, gastronomskim i sportskim objektima. Ukupna površina iznosit će 262.000 četvornih metara, čime će Supernova postati najveći šoping centar u Hrvatskoj. Investitori tvrde da je već iznajmljeno više od 70 posto poslovnih prostora, a Roland Stieler, odgovoran za zakup u šoping centrima Supernova, siguran je da će koncepcija Supernove Zagreb dugoročno privući posjetitelje.

- Iznimno dobra prometna povezanost, već dosegnuta visokokvalitetna struktura zakupnika i bogata ponuda sadržaja za slobodno vrijeme ključna su obilježja ovog trgovačkog centra. Arhitekturom, ekološkom prihvatljivošću te održivošću želimo postaviti nova mjerila u Hrvatskoj - rekao je Stieler.

Poznati brandovi

Potpisani su ugovori s već prisutnim brendovima na hrvatskom tržistu poput Interspara, Peek & Cloppenburga, Müller Drogerie, Elipsa, Humanica, Esprita, New Yorkera, Benettona, S.Olivera i Deichmanna, a posjetiteljima će na raspolaganju biti i više od 3600 besplatnih parkirališnih mjesta.

U sljedećoj fazi gradnje planiran je integrirani toranj s hotelskim, uredskim i kongresnim prostorom, ali nije poznato kada bi ti radovi trebali početi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 00:08